2. liga

Stříbro oloupilo vedoucí Dobřany. Jak dopadne souboj extraligových rezerv?

Desáté kolo nabídlo čtyři vyrovnaná utkání, tři z nich skončila rozdílem jediné branky. Největším překvapením hracího víkendu se stala výhra stříbrských Buldoků na půdě vedoucích Dobřan. Horní Bříza doma přetlačila trápicí se Fireball, Balwanům těsně unikl souboj s třemošenským Tatranem.

O tomto víkendu nás čekají tři duely. a všechny se odehrají v neděli 20. listopadu. Nejprve se v třemošenském areálu utkají domácí Tatran s Buldoky o 5. příčku a na tento souboj naváže derby extraligových celků v dobřanské hale, kam dorazí C-tým Plzně. Od 18 hodin se pak ve Štruncových sadech další malé derby, když tentokrát domácí Fireball vyzve plzeňské Litice.

SK Horní Bříza - HCB Fireball 99 Plzeň 2:1

V souboji celků z opačných pólů tabulky, zachraňovala blamáž domácí Horní Bříza až v závěrečné fázi utkání. Hostující Fireball totiž v Areálu Na Hokejce vedl od 12. minut, kdy se trefil Hanzlíček. Hornobřížští hokejbalisté hledali dlouho recept na na vstřelení branky a ta vyrovnávající přišla ve 39. minutě z hole Smejkala, který se objevuje i v extraligové Plzni. O tom, že všchny body zůstanou doma rozhodl tahoun domácích Krch, který vystřelil čtyři minuty před koncem domácím vítězství.

HBC Rolling Balwans Plzeň - TJ Tatran Třemošná 5:6

Také utkání celků bojujících o účast ve vyřazovacích bojích se rozhodovalo až v závěrečné pětiminutovce. Před závěrečnou třetinou vedli domácí o dvě branky, hosté však v závěrečném dějství rozhodli o svém triumfu vstřelenými čtyřmi góly. Největší mírou se o to postaral navrátilec Holý, který se zasloužil o tři finální přihrávky na branku. Stejný zápis zaznamenal jeho spoluhráč Ladislav Svoboda, na domácí straně si pak tři kanadské body připsali Pavelka se Svozilem (oba 2+1).

TJ Snack Dobřany B - HC Buldoci Stříbro 5:6

Největší překvapení hracího kola se odehrálo v dobřanské Pebal aréně, kde si na domácí hokejbalisty vyšlápli stříbrští Buldoci. Domácí Snack vedl v 7. minutě již o dva góly, před posledním dějstvím však odcházely do šaten oba celky za nerozhodného stavu. O vítězství hostů rozhodl dvoubrankový Krejčí, který si své trefy schoval na závěrečné dějství. Dobřanšským nepomohli ani tři kanadské body Duchka s Neumaierem (oba 1+2), hosty naopak k vítězství táhl čtyřbodový Hanzlík (2+2).

HBC Plzeň C - HBC Taurus Plzeň 5:3

Klání v plzeňské hale mělo jasného favorita, průběh zápasu však tak jednoznačný nebyl. Rezerva Mečounů šla poměrně brzy do vedení, avšak před finální třetinou vedla jen o jednu branku. V jejím úvodu navýšila skóre o další dvě a soupeř jen v samotném závěru korigoval. V utkání se výrazně prosadil zejména Smeták (2+2) spolu s Kastnerem (1+3), kteří si připsali do tabulky produktivity čtyři body.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6