2. liga

Šlágr kola pro Plzeň, Taurus opět bodoval

Šlágrem uplynulého víkendu v západočeské 2. lize byl souboj prvních dvou celků, které se utkaly ve Štruncových sadech. Poslední Taurus opět bodoval a obral tak trápící se Fireball. Rezerva Plzně nečekaně padla doma a tři body tak slavili Balwani.

Derby mezi Horní Břízou a Třemošnou ovládli domácí, kteří si tak upevnili třetí příčku.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Taurus Plzeň 2:3ss

Nedělní program otevřelo střetnutí mezi celky ze spodní části ligové tabulky. Hostující Taurus získal v předešlých utkáních první body, když vyhrál v Třemošné po nájezdech. V minulém utkání však nestačil na Balwany. Utkání s Fireballem. který v minulém utkání zvítězil v prodloužení proti Balwanům, měli hosté skvěle rozehraný a v polovině utkání vedl o dvě branky. Domácí však na přelomu druhé a třetí třetiny utkání vyrovnali, šlo se do prodloužení a nakonec do nájezdů.V něm rozhodl v utkání dvougólový Opluštil a Taurus bral o bod navíc. Za domácí se dvakrát prosadil produktivní Honomichl.

SK Horní Bříza - TJ Tatran Třemošná 4:1

Hostující celek neuspěl v minulém kole v Plzeňské hale proti tamnímu C-týmu, domácí ztatili domácí utkání s Taurusem v nájezdech. V tomto klání režírovali domácí úspěch především dvojice Krch - Markvart (oba 1+3), kteří se postarali o všechny branky svého celku. Hosté ztroskotali především na koncovce a výkonu domácího gólmana Daňka, jehož úspěšnost byla přes 97 %. Na druhé straně čelil Pop více než 50 střelám a udržel si více než 92 % úspěšnost.

HBC Plzeň C - HBC Rolling Balwans Plzeň 3:7

Balwani po utkání s Fireballem kde získali bod, zvítězili nad posledním Taurusem a nyní uspěli i na žhavé plzeňské půdě. Domácí naopak po výhře nad Horní Břízou obdrželi výprask ve Štruncových sadech s plzeňskými Liticemi. V tomto klání soupeře přestříleli, avšak ten využíval naskytnuté přesilovky a slavil zisk všech tří bodů. Hattrick si připsal balwanský Majer, za domácí se prosadil účastník nedávného MS Masters Zeman (1+1).

HBC Plzeň-Litice - TJ Snack Dobřany B 4:2

Hostující celek z jižního Plzeňska dlouho absencoval, jelikož měl odložené utkání, domácí se naopak naladili na vítěznou vlnu a slavili vítězství ve Stříbře i vysokou výhru s C-týmem Plzně. Utkání vyšlo bodově Hůrkovi (1+1), který s dobřanského celku v Plzni hostuje, a v polovině utkání vsítil úvodní branku. Na druhé straně se stejným výkonem prezentoval Jan Kovářík, který stále vede kanadské bodování soutěže i tabulku střelců.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6