1. liga

Na rychlost hry jsem si zvykl celkem rychle, ale s kondicí se přeci jen ještě peru, hlásí Marek Reiser

Plzeňský B-tým v předposledním domácím utkání přerušil sérii proher a vybojoval dva body, když v samostatných stříleních vyhrál proti Ještěrům z Ústí nad Labem. Ve druhé třetině otevřel skóre Marek Reiser, který odehrál v letošní sezóně druhé utkání a na tempo hry si rychle zvykl.

Doufám, že gólů posbírám více

Marku, B-tým se v první lize v divizi Západ nachází v neúplné tabulce na šestém místě. Jsi spokojený s předvedenou hrou týmu?

Zatím jsem odehrál pouze dva zápasy a u zbývajících jsem viděl pouze výsledky. I tak si ale myslím, že náš cíl by měl být o pár pater výše.

V neděli jste si zapsali dva body, když jste na domácím hřišti porazili Ještěry z Ústí nad Labem v samostatných stříleních 3:2. Jak bys utkání zhodnotil?

Do utkání jsme vstoupili celkem dobře. Vytvořili jsme si pár dobrých příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Kdybychom je proměnili, uklidnili bychom se a určitě si výsledek pohlídali. Je to pro nás bohužel ztráta. Tyto zápasy musíme překlopit na naši stranu.

V úvodu druhé třetiny jste se dostali do vedení, které jste drželi až do začátku třetí části. Soupeř pak během necelých tří minut skóre otočil. Kde vidíš příčiny, že se vám nepovedl vstup do třetí patnáctiminutovky?

Je to škoda, po vstřelené brance jsme ubrali na rychlosti i kvalitě hry. Soupeř byl aktivnější a my mu naší nepozorností a neaktivitou připravili ideální podmínky k otočení zápasu.

První branku jsi vsítil ty v přesilové hře, byla to tvoje první trefa v této sezóně. Jak si celou gólovou situaci vybavuješ?

Byl to takový můj typický gól. Spíše šťastný než pohledný. Dostal jsem přihrávku na brankoviště, backhandem jsem chtěl přihrávat do prázdné branky Matějovi Dejovi a od obránce soupeře se míček odrazil do sítě. Každopádně jsem za vstřelenou branku rád a doufám, že jich ještě pár přidám.

Dohodli jsme se tedy s trenéry obou týmů, že budu nastupovat za B-tým

V letošní sezóně jsi nastoupil do druhého utkání. Je těžké se zapojit do rozehrané sezóny nebo Tě to nedělá problém?

Abych pravdu řekl, čekal jsem to mnohem horší. Na rychlost hry jsem si zvykl celkem rychle, ale s kondicí se přeci jen ještě peru. (smích)

V minulém ročníku jsi také bojoval za A-tým. Chtěl by ses tam objevit i letos?

Celou minulou sezóny bych rád stejně jako celý tým nejradši hodil za hlavu. Co se týče letošní sezóny, v týmu se neobjevuji hlavně kvůli školním a pracovním povinnostem. Dohodli jsme se tedy s trenéry obou týmů, že budu nastupovat za B-tým, kdykoli to bude možné. Klukům z áčka držím palce na dálku.

Předběžně na pátek je naplánovaný zápas Českého poháru, kde se utkáte s pražským Kovem, se kterým jste minulý rok bojovali o záchranu extraligy. Co od zápasu očekáváš?

Kovo je těžký soupeř. V první lize se jim momentálně daří. Očekávám velmi fyzicky náročný zápas, ale věřím, že ho před domácími fanoušky zvládneme.

V neděli (30. 10.) vás pak čeká souboj s Vlčí smečkou z Ústí nad Labem, první utkání jste nezvládli. Myslíš, že ve druhém budete úspěšnější?

Vlčí smečka se zatím jeví jako jeden z těch silnějších celků tabulky. V Ústí jsou to vždy velmi vyhrocená utkání. Na zápas se těším a věřím, že už konečně vyhrajeme za tři body.