Extraliga

Musíme další zápasy zvládat lépe takticky a začít bodovat, neskrývá plzeňský Lukáš Hanuš

Plzeň nevstoupila do sezóny nejhůře, zatím ji ale patří jedenácté místo. Mečouni často mají problém s koncovkou, na nevyužité šance také doplatili v utkání s Hradcem Králové. Nejproduktivnější obránce Lukáš Hanuš doufá, že se z toho tým poučí a v dalších soubojích začne sbírat body.

Určité fáze hry nejsou špatné

Lukáši, v letošní sezóně jste zatím posbírali sedm bodů a nacházíte se na předposledním místě. Na pozice zajištující play-off ale nemáte velkou ztrátu. Jak jsi spokojený s předvedenou hrou vašeho týmu?

Spokojený nemůžeme být nikdo. Určité fáze hry nejsou špatné a hlavně úvod sezóny nebyl úplně zlý, ale málokdy se povede udržet kvalitní výkon po celý zápas. Jakmile se do naší hry začne projevovat pararela z loňské sezóny, tak se s tím pak těžko něco dělá.

O víkendu jste na domácím hřišti mohli vybojovat důležité body, dvakrát jste vedli, ale Hradec Králové pak skóre otočil a vyhrál 4:2. Bylo jednou z příčin, že jste nedokázali využít vaše šance po vstřelených gólech a vytvořit si větší náskok?

Jednoznačně zápas, ze kterého jsme měli brát tři body! Prohráli jsme, ale paradoxně jsem z naší hry neměl tak špatný pocit, hlavně ze zaujetí všech a přístupu k celému zápasu. Hraje se to ale na góly a těch jsme měli dát hlavně v druhé třetině mnohem víc. Musíme se z toho poučit a další zápasy zvládat lépe takticky a začít bodovat.

Nedařilo se vám ani v předchozích venkovních zápasech, kde jste obdrželi hodně branek. Delší dobu ale vyjíždíte k soupeřům v oslabené sestavě. Jaká je to komplikace?

Velká! V současné konkurenci a s naší kvalitou prostě nejde hrát Extraligu ve 12 lidech.

Zvedne se Plzeň v dalších zápasech a řekne si o místo v play-off? Autor: Milan Podpera.

Pro nás je hlavní, abychom hráli týmově

Minulý rok jste bojovali o záchranu Extraligy v play-down, letos se tomu určitě budete chtít vyhnout. Věříte, že jste více zkušení a probojujete se do play-off?

Měli bychom mít více zkušeností, nemyslím si však, že v současné situaci to je to hlavní, co hraje pro nás.

Tým se už během loňska hodně obměnil a také letos dostávají hodně prostoru mladší hráči. Vidíš někde zlepšení? O co se můžete opřít?

Je to dost podobné, logicky musejí dostat příležitost mladí hráči a junioři, jinak by nás bylo málo. Zatím nevidím v naší hře něco, o čem bych s jistotou řekl, že se o to můžeme opřít.

V sobotu vás čeká zápas s Kladnem, kterému se v letošní sezóně nedaří podle představ a pohybuje se ve druhé polovině tabulky. Co od souboje očekáváš?

Kladno také prochází určitou obměnou. Pro nás je hlavní, abychom hráli týmově a byli sebevědomí.