2. liga

Doufám, že další zápasy budou podobné a já pomůžu ještě víc, říká posila Taurusu Jan Marek

Plzeňský Taurus se ve druhé lize zatím nachází ve spodní části tabulky, první výhru vybojoval v utkání s Třemošnou. V samostatných stříleních pomohl týmu Jan Marek, který přišel k celku po tříleté hokejbalové pauze. Je rád, že nabídku přijal, a věří, že tým bude úspěšný také v dalších zápasech.

Bylo to super utkání, kluci hráli výborně

Honzo, před letošní sezónou jsi posílil ve druhé lize plzeňský Taurus, kde nastupuješ pravidelně. Co tě přivedlo do tohoto týmu?

Kluci z Taurusu mi volali a psali, vůbec jsem po tříleté nechtěné pauze už neměl chuť se vracet do výstroje, ale teď sem rád, že jsem na to kývnul a kluci mi vyřešili hostování. Byla to výzva.

O víkendu jste s mužstvem porazili Třemošnou 4:3 v samostatných stříleních a zapsali si první výhru v sezóně. Už jste prohrávali o dva góly, ale pak se vám podařilo skóre otočit. Jak sis utkání užil?

Bylo to super utkání, kluci hráli výborně, myslím, že jeden z nejhorších na hřišti jsem byl já. Takový Taurus jsem za těch x zápasu ještě neviděl a doufám, že další zápasy budou podobné a já pomůžu ještě víc, aby to nebylo jen o dvou bodech, ale rovnou o třech. Kdyby v bráně Třemošné nebyl Jarda Pop, tak ty body byly i teď. Chytal výborně.

Ze všech týmů jste zatím nastříleli nejméně branek, teď jste se radovali čtyřikrát. Jsi rád, že se vám to podařilo prolomit?

Teď už je jasné, že budeme dávat každý zápas pět a víc branek, vidím tam veliký potenciál. (smích)

Jan Marek (vpravo) se po letech sešel se svým kamarádem Josefem Frajdlem v jednom týmu, tentokráte v dresu plzeňského Taurusu. Zdroj: Facebook Jana Marka.

Nájezdy mi vždy bavili a myslím, že vždy bavit budou

O vítězi nakonec rozhodla samostatná střílení, kde jsi tým podržel. Dříve jsi říkal, že jsou nájezdy tvojí oblíbenou disciplínou. Připravuješ se na ně nějak speciálně?

Nijak se na to nepřipravuju, věřím si v nich, i po těch letech nechytání. Vždy mi bavili a myslím, že vždy bavit budou.

Máš také zkušenosti z Extraligy a první ligy. Na co zatím nejvíce vzpomínáš ze své hokejbalové kariéry?

Nejhezčí zážitky mám z Dobřan, kdy mi bylo 15-16 let a vzala mi stará parta okolo kapitána Martina Fořta mezi sebe do mužů, ještě se v tu dobu hrálo 4 na 4, po pár letech se podařilo postoupit do Extraligy. Z toho žiju dodnes. Každopádně mám i pěkné zážitky z každého týmu, za který jsem nastoupil. Bylo to super.

Nyní vás čekají zápasy s týmy z dolní části tabulky. Věříš, že si formu z minulého utkání přenesete i do těch dalších a získáte další body?

Každý zápas je jiný, já věřím, že určitě Taurus ještě pár bodů do tabulky přidá! A doufám, že jak s týmy ze spodní části tabulky, tak i se podaří porazit silnější tým!

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9