Extraliga

Pro účast v play-off chceme odvést maximum, hlásí Pavel Sloup z Dobřan

Pavel Sloup si dal větší pauzu od hokejbalu. V této sezóně je zpět a patří mezi nejlepší hráče dobřanských Šneků. Jak se mu zatím hraje? A co říká na předváděnou dobřanskou hru? Co musí Šneci zlepšit, aby se dostali do play-off?

Pauza byla vcelku dlouhá

Pavle, ty jsi měl delší pauzu od hokejbalu, ale teď jsizpět. Jak jsi se na hokejbal těšil?

Pauza byla vcelku dlouhá, takže i přestože jsem si od hokejbalu díky studiu v zahraničí příjemně odpočinul, tak už jsem se na něj a dobřanskou kabinu moc těšil.

Aktuálně se vám ale nepovedlo zachytit úvod soutěže a v Extralize jste na 10. místě. Co musíte do hry vnést, abyste začali sbírat body?

Myslím, že trochu víc klidu v některých pasážích zápasu by nám určitě pomohlo. O kvalitě u nás v týmu nepochybuji, ale spousta z nás není ještě tak vyhraná, přece jen jsme stále velmi mladý tým.

Ani jednou jste nevyhráli v základní hrací době, bude to ten problém?

Asi bych se opakoval, samozřejmě někdy se stane, že na soupeře herně prostě nestačíte, ale v našem případě je to spíše o hlavě a na tom, že když zapracujeme, tak se můžeme měřit s těmi nejlepšími. V každém případě dnes připisujeme výhru za 3 body s Hostivaří a vítězství za plný počet bodů jsme již zaznamenali i s Hradcem a Plzní, takže v tomhle bych příčinu nehledal.


Dobřanský celek po výhře nad pražskou Hostivaří. Zdroj: Facebook TJ Snack Dobřany.

Rádi bychom se určitě do play-off dostali

Určitě se chcete vyhnout play-out. Co pro to uděláte?

Rádi bychom se určitě do play off dostali a vyhnuli se tak play out. Soutěž je velice vyrovnaná, takže bychom měli zapracovat na věcech, kde nás bota tlačí a každý zápas odjet naplno. Pak si můžeme v klidu říct, že jsme pro účast v play off udělali maximum. A samozřejmě trošku štěstíčka taky nebude na škodu, ale tomu se musí jít naproti.

Tobě se daří i v kanadských statistikách. Pramení to z chuti, kterou jsi získal během pauzy?

Je pravda, že po pauze se tak nějak přirozeně hokejbalem víc bavím. Takže asi chuť a radost ze hry v kombinaci s důvěrou, kterou od trenérů dostávám, má za příčinu, že sem tam nějaký ten bodík zapíši.

Také nastupuješ v 1. lize za KOVO. Jak jsi se tam dostal a jak tě to tam baví? Jaké jsou cíle?

Dostal jsem nabídku od Tomáše Rudy, se kterým společně letos nastupujeme v Dobřanech. No a díky tomu, že studuji v Praze a některé kluky jsem již znal z dřívějška, tak je to jednodušší. Navíc mě to tam baví. Na 2 zápasy, co jsem zatím odehrál, se sešla dobrá parta a výsledkově to taky vyšlo. Moje osobní cíle jsou určitě se hokejbalem bavit a z pohledu Kova bych řekl, že cílem bude stabilizovat tým a herně se co nejvíce posouvat.