Liga st. žáků

Snažím se na sobě pracovat, myslím si, že je důležitá všestrannost, říká starší žák Matěj Kořínek

Plzeňští starší žáci zatím získali body ve všech zápasech a jsou na prvním místě ve skupině. Na více než polovině gólů se podílel Matěj Kořínek, který si už také vyzkoušel extraligu dorostu. Plzeňský útočník je rád, že se týmu daří, uvědomuje si ale, že je potřeba ještě něco zlepšit.

Vepředu se nám daří a vzadu nás drží výborní gólmani

Matěji, se staršími žáky jste v letošní sezóně ještě neprohráli žádné utkání a vedete tabulku ve skupině Jih a Západ. Věříš, že v dobře rozehrané sezóně budete pokračovat?

Tak samozřejmě v to doufáme a pracujeme na tom. Trénujeme třikrát týdně a máme výhodu haly, hlavně přes zimu.

V sobotu jste si zapsali výhru proti Českým Budějovicím, které jste porazili 8:1. Jediný gól jste obdrželi jen dvě vteřiny před koncem zápasu. Mrzelo vás, že jste přišli o čisté konto takhle v závěru?

Mrzelo nás to moc, hlavně kvůli gólmanovi.

Vsítili jste zatím soupeřům nejvíce branek ze všech týmů ve skupině a jen čtyři jste inkasovali. Co říkáš na vaše výkony?

Vepředu se nám daří a vzadu nás drží výborní gólmani a skvělá obrana. Myslím si ale, že je stále na čem pracovat, protože když se potkáme se silnějším soupeřem (např. Pardubice), tak na něj zatím nestačíme.


Matěj Kořínek patří k tahounům pleňského celku i v letošním ročníku soutěže starších žáků. Zdroj: HBC Plzeň.

Rád bych se dostal do A-týmu mečounů

Jsi nejproduktivnějším hráčem týmu, ve čtyřech soubojích jsi posbíral 25 bodů za šestnáct branek a devět asistencí. Motivujete Tě to na sobě pořád pracovat?

Snažím se na sobě pracovat, myslím si, že je důležitá všestrannost. Kromě hokejbalu hraji ještě fotbal a jezdím na kole.

Máš nějaký hokejbalový vzor? Kam by ses chtěl v tomtp sportu dostat?

Můj hokejbalový vzor je Lukáš Hanuš, který je zároveň i můj učitel. A také můj příbuzný Marek Hroch z Hostivaře. Rád bych se dostal do A-týmu Mečounů a do reprezentace.

V Minulé sezóně jsi nastoupil také do dvou zápasů extraligy dorostu, letos už jsi odehrál jedno utkání ve starší kategorii. Jsi rád, že dostáváš příležitost sbírat zkušenosti mezi staršími hráči?

V minulé sezóně to pro mě byla velká neznámá a kluci byli o dost starší, ale v letošní sezóně jsem za tuto příležitost rád, s kluky se znám ze starších žáků a rád si s nimi zahraji znovu.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0