Reprezentace

Plzeňský Stanislav Kastner se na MS Masters natahoval po medaili. Team Czech Republic však v boji o třetí místo padl

Na Mistrovství světa Masters v Novém Strašecím a Kladně bylo vidět mnoho západočeských hokejbalistů. Jedním z nich byl Stanislav Kastner, který nastupoval za český tým pod vedením Martina Davídka. Jak na tuto mezinárodní akci vzpomíná?

Vrcholem bojů ve skupině byl duel s Kanadou

Team Czech Republic bojoval na letošním Mistrovství světa Masters o bronzové medaile. Nakonec z toho byla pouze 4. místo. Není to pro tebe zklamání?

Zklamání to je pro náš všechny, chtěli jsme medaili a nejlépe zlatou.

Pojďme postupně. Do play-off jste postoupili z prvního místa skupiny A. Jak hodnotíš výkony svého týmu v základní skupině? Přeci jenom jste v ní dominovali.

Myslím, že jsme se zlepšovali každé utkání ve skupině a předváděli jsme hru na vysoké úrovni. Vrcholem bojů ve skupině byl pak duel s Kanadou.

Ve čtvrtfinále jste si poradili s týmem USA poměrem 4:1. Můžeš v krátkosti zavzpomínat na toto utkání?

Do utkání jsme vstoupili zbytečně nervózně a nervozita se nás držela možná až do poloviny utkání. Nakonec se ale projevila větší kvalita na naší straně a zaslouženě jsme postoupili.

V semifinále jste ale bohužel narazili na celek Canada, kterému jste těsně podlehli a přišli tak o finále. Jaké jsi měl pocity po tomto zápase?

Pocit zmaru, poté co jsme ve třetí třetině vyrovnali, jsme pak v jejím závěru i v prodloužení měli několik příležitostí utkání zlomit, ale nakonec jsme to nezvládli a postoupil soupeř, v tomhle případě šťastnější.

Týmová fotografie Team Czech Republic po skončení MS Masters 2022. Autor: Radek Mašík.

Během toho necelého týdne jsme užili spoustu srandy

V boji o bronzovou medaili jste prohráli s dalším kanadským celkem. Čím to bylo? Myslíš si, že vás opustilo štěstí po základní skupině?

Štěstí sice při sportu hraje někdy i významnou roli, ale v zápase o bronz se na nás spíše podepsala únava a soupeř byl ten den prostě lepší.

Jaké to bylo hrát na domácí půdě před domácími fanoušky? Jaká byla kulisa na Kladně?

Hrát doma je vždycky super, obzvlášť když máte v týmu tolik Kladeňáků. (smích)

Jak jste si celkově celý turnaj užil? Jaké si z něj odvážíte zážitky?

Na jednu stranu panuje zklamání, jelikož medaile byla, obzvláště v sobotu, opravdu blízko. Na stranu druhou jsem měl z našeho týmu výborný pocit, kdy jeden makal za druhého, každý přijal svou roli a všichni jsme potlačili svá ega v cestě za společným cílem. Během toho necelého týdne jsme užili spoustu srandy a odvážím se říci i za ostatní, jsme navázali nová přátelství a toho si cením nejvíce.