2. liga

Jsem rád pokaždé, když se mi jakkoliv povede pomoci týmu, prozrazuje Lukáš Komanec

Třemošná v nové sezóně zatím vybojovala body ve dvou zápasech. O víkendu porazila plzeňský C-tým, dvěma góly se na výhře podílel Lukáš Komanec. Hokejbalový útočník, který v extralize nastupuje za Hostivař, hodnotí utkání, rozpovídal se také o Českém poháru nebo rolích v obou týmech.

Byl to zatím náš nejlépe odehraný zápas

Lukáši, s Třemošnou jste ve třech zápasech získali pět bodů. Jak jste spokojeni se vstupem do nové sezóny?

Myslím, že jsme měli mít alespoň o ten jeden bod víc, první a druhý zápas byly prostě katastrofa. Když už máme takhle, řekněme, specifické hřiště, kde se nikomu ze soupeřů nehraje dobře, neměli bychom doma ztrácet body.

V neděli jste na domácím hřišti porazili plzeňský C-tým 4:1. Jak se za zápasem ohlížíš? Byla důležitá vaše početnější sestava?

Řekl bych, že tuto sezónu to byl zatím náš nejlépe odehraný zápas, nicméně i tak to není nic, s čím si můžeme pomýšlet na nějaké vyšší příčky, určitě umíme hrát líp. Soupeřovo nižší počet se podle mě projevil až ke konci zápasu, jinak si myslím, že nám to větší výhodu nepřineslo.

V první třetině jsi v oslabení otevíral skóre, ve druhé jsi pak zvýšil vedení na 3:0. Jsi rád, že jsi se takto podílel na důležité výhře?

Určitě jsem rád, jsem rád pokaždé, když se mi jakkoliv povede pomoci týmu, přesto si myslím, že se z toho zápasu dalo vytěžit víc, prostor pro to byl.

Lukáš Komanec je stabilním členem druholigové Třemošné, se kterou se účastní také turnajů, jako například v roce 2018 v Horní Bříze. Autor: Václav Toman.

Nevidím důvod, proč bychom neměli postoupit

Ve středu vstoupíte s týmem do Českého poháru, kde se v prvním kole utkáte se Stříbrem, se kterým jste minulý týden prohráli 1:15. Věříte, že se dobře připravíte a postoupíte dál?

Ve Stříbře jsme opět doplatili na to, že máme prakticky jen jednoho brankáře, a když se jednou za čas bohužel stane, že nemůže, poměrně těžko najdeme náhradu. Nicméně ve středu by mělo být všechno v pořádku, takže nevidím důvod, proč bychom neměli postoupit.

Hraješ také v extralize za Hostivař, se kterou jste si o víkendu zapsali první body. Je tvá role jiná v extraligovém a druholigovém mužstvu?

Role je určitě v každém týmu jiná, v Hostivaři jsem, řekl bych, takovým řadovým hráčem a každým tréninkem a zápasem musím bojovat o sestavu. Ve Třemošné se snažím být více angažovaný i v zákulisních věcech a na hřišti být někým, kdo dokáže rozhodnout zápas.

Jaké jsou vaše cíle v letošní sezóně? Čeho chcete s oběma týmy dosáhnout?

S Hostivaří projít minimálně prvním kolem play-off, se Třemošnou titul.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
14 110:24 42
2.
SK Horní Bříza
15 62:47 26
3.
TJ Snack Dobřany B
14 56:48 25
4.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
5.
TJ Tatran...
14 50:42 23
6.
HC Buldoci Stříbro
14 50:40 21
7.
HBC Rolling Balwans...
14 51:73 14
8.
HBC Taurus Plzeň
14 19:76 11
9.
SK Inter Blovice
14 36:94 6