Reprezentace

Celý turnaj jsme odehráli velice dobře, ohlíží se za MS Masters Petr Zeman

Na Mistrovství světa Masters za český tým ve skupině A bojoval také Petr Zeman. Plzeňský obránce si na turnaji zapsal dva góly a jednu asistenci. S týmem v základní části neprohráli žádné utkání, v soubojích o medaile se jim ale nedařilo, a nakonec skončili na čtvrté pozici.

Tým byl velmi dobře poskládaný

Petře, zúčastnil jsi se Mistrovství světa Masters, kde jsi s týmem České republiky bojoval ve skupině A. Jak jsi si turnaj užil?

Turnaj jsem si velice užil, myslím, že všichni si ho užili. Po dvou letech odkládání jsme byli rádi, že se to konečně uskutečnilo a mohli si zahrát.

Ve skupině jste s celkem Team Czech Republic neprohráli žádné utkání. Kde byla vaše silná stránka?

Tým byl velmi dobře poskládaný a všichni šli do každého zápasu naplno a vyhrát.

Zvládli jste také čtvrtfinále, v semifinále jste ale prohráli s Kanadou 1:2. Co chybělo k postupu do finále?

V semifinále jsme opět narazili na silný tým Kanady. Celý zápas byl velmi vyrovnaný. Oba týmy si vytvořily šance, ale brankáři chytali velice dobře. Zlom přišel až v prodloužení, kdy jsem se nechal zbytečně vyloučit a tím oslabil tým a Kanady využila přesilovku a postoupila do finále.

Petr Zeman v dresu extraligové Plzně. Autor: Milan Podpera.

Štěstí se přiklonilo na stranu soupeře

V souboji o třetí místo jste nestačili na Canadu Saskatchewan a skončili jste čtvrtí. Jak utkání hodnotíš?

Na tento zápas už jsem s kluky nebyl, zranil jsem se v zápase s Kanadou. Kluci šli do zápasu v oslabené sestavě. I přesto byl celý zápas vyrovnaný, kluci makali, ale bohužel štěstí se přiklonilo na stranu soupeře.

Kde vidíš příčiny, že po vydařené základní části jste zápasy o medaile nezvládli?

Celý turnaj jsme odehráli velice dobře a v postupové fázi už je vše loterie. Příčina, že jsme nepostoupili dál, jsem už řekl a pořád mě to mrzí.

Na mistrovství jste si zapsal dvě branky a na jednu nahrál. Jsi rád, že jsi se takto mohl podílet na výsledcích?

Jsem rád, že jsem se mohl zapsat mezi střelce. Jednou proti Slovensku a jednou proti Kanadě. Ale že bych i nahrál, to ani nevím. (smích)