Reprezentace

Postup ze skupiny byl náš cíl, hodnotí MS Masters Martin Böhm

Druhý tým České republiky se na Mistrovství světa Masters představil v základní skupině v Novém Strašecí. V jeho dresu nastupoval také Martin Böhm. Litický útočník došel s týmem do čtvrtfinále, tam ale nestačili na Kanadu a nakonec se radovali z pátého místa, když porazili Central Bohemia.

Turnaj hodnotím velmi dobře

Martine, představil ses na Mistrovství světa Masters, kde jsi s týmem České republiky bojoval ve skupině B. Jak turnaj hodnotíš?

Na turnaj jsme se připravovali delší dobu a nechtěli jsme hrát druhé housle, protože už jsme odehráli dva velké turnaje v Kanadě a na Bermudách, kde se úroveň zápasů shoduje s naší extraligou, i když ta rychlost tam u některých hráčů už není, ale jsou tam týmy, které jsou na tom fyzicky velmi dobře. To jen pro představu. A teď k otázce - turnaj hodnotím velmi dobře organizačně zvládnutý a velmi dobré výkony od všech týmů, které šly do každého zápasu na 100 procent, i když byly odehrány ve velkém sletu. A v těchto letech je to hodně náročné.

Ve skupině jste skončili na třetím místě. Co říkáš na předvedenou hru v základní části?

Abych řekl pravdu, když by nám to někdo řekl před turnajem, brali bychom to všemi deseti, protože postup ze skupiny byl náš cíl, za kterým jsme si šli se skvělou partou a táhli za jeden provaz. Mohli jsme skončit i na lepším místě, ale mojí chybou v zápase se Slováky při špatném střídání jsme dostali gól a tak přišli o bod nebo dva. To mě hodně mrzelo, ale takový je sport. A s naší hrou jsem byl velmi spokojen, i když vždy by to mohlo být lepší. (smích)

Ve čtvrtfinále jste se pak utkali s Kanadou, která vás porazila 0:4. V čem vám soupeř dělal problémy, že jste mu nevsítili žádnou branku?

Ve čtvrtfinále jsme se právě chtěli vyhnout Kanadě a Teamu Czech Republic. Bohužel se to nepovedlo a vyšla na nás právě Kanada, která je výborná. Soupeř po hřišti lítal a pohybem nám dělal asi největší problémy. Měli jsme i zraněné dva klíčové obránce, kteří hodně chyběli.

Martin Böhm během utkání o 5. místo proti dalšímu výběru České republiky - Central Bohemia. Zdroj: Facebook hokejbal.

Každý je určitě rád, když dá gól nebo se na něm nějak podílí

V zápase o páté místo jste se setkali s českým týmem Central Bohemia. Jak jsi si utkání užil?

Všichni jsme tam šli s tím, že chceme uspět a zápas jsme si užili a bylo to drama se vším všudy.

Podařilo se vám vyhrát 3:2. Co bylo rozhodující, že jste utkání zvládli?

Rozhodlo se až v prodloužení, když náš hráč vybojoval ztracený míček a šťastnou střelou rozhodl utkání.

Na turnaji jsi zaznamenal čtyři asistence. Jsi rád, že jsi se mohl podílet na gólech vašeho týmu?

Každý je určitě rád, když dá gól nebo se na něm nějak podílí, ale mohlo to být ještě lepší. Tak snad uvidíme příště, jestli k tomu přibude i nějaká branka. (smích)

Děkuji všem, co nám drželi palce, podporovali a fandili.