2. liga

Naše cíle jsou postoupit do nejdál, říká útočník B-týmu Dobřan Daniel Čech

B-tým Dobřan si po návratu do druhé ligy na úvod zapsal první výhru. K prvním bodům přispěl také Daniel Čech, který vsítil jednu branku a jednou nahrával. Dobřanský útočník hodnotí utkání, rozpovídal se o cílech nebo extralize, kde už také dříve hrál.

Hráli jsme jako tým

Danieli, po návratu do druhé ligy jste se s B-týmem Dobřan utkali se Stříbrem, kde jste vyhráli 3:2. Jak se za zápasem ohlížíš?

Za zápasem se ohlížím velmi kladně, protože jsme ho jako tým odehráli velmi slušně a kvalitně. Hráli jsme jako tým a všechno fungovalo tak, jak mělo a jak jsme si stanovili, tak jsme i hráli, takže za mě to byl dobře odehraný zápas z naší strany.

V první třetině jste se dostali do vedení, ve druhé jste ho navýšili. Soupeři se pak podařilo snížit, ale vy jste pak na to rychle odpověděli. Myslíš, že to byl důležitý gól?

Byl to velice důležitý gól, protože nám dal klid zpět na hokejku, že zase vedeme o dva góly. Trochu jsme zase zklidnili hru, než když jsme vyhráli 2:1, to jsme byli takoví neklidní.

V utkání jste vsítil druhou branku. Jak bys gól popsal?

V první řadě je to velká zásluha mého spoluhráče Honzy Kováříka, který vyhrál čistou buly přímo na mě na hokejku a já jsem jenom vystřelil a padlo to tam.

Samozřejmě chci pomoc klukům i v extralize

Jaké jsou tvé cíle s týmem v letošní sezóně? Kam byste chtěli dojít?

Naše cíle jsou postoupit do nejdál, dostat se do play off a všechny tam potrápit.

V minulém ročníku jsi hrál za Dobřany převážně v 1. lize. Láká tě to nastupovat také v extralize?

Samozřejmě, že mě to láká, ale teď nemám moc prostoru, jsem v posledním ročníku vyšší odborné školy. Samozřejmě bych chtěl trénovat co nejvíc to půjde a pomoc klukům i v extralize, ale uvidíme, jak to bude vycházet s časem, protože teď budu muset psát absolventskou práci a to také zabere spoustu času.

V dalším souboji se příští týden potkáte s Plzní. Věříš, že dokážete získat další body?

Ano, určitě v to věřím. Myslím si, že jestli budeme hrát úplně stejně, tak můžeme potrápit a brát body všem týmům v této lize.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6