Reprezentace

Ani jeden tým si z MS Maters nepřivezl medaili, Team Czech Republic a ženy jsou čtvrté

Od 7. do 11. září se na Kladně a v Novém Strašecí konalo Mistrovství světa Masters. Region Čechy Západ měl v obou mužských týmem České republiky zastoupení, tři hráčky bojovaly také v ženách. Všechny tři celky se dostaly do play off, medaile se jim ale získat nepodařilo.

Team Czech Republic po úspěšné základní části čtvrtý

Za Team Czech Republic nastoupili z Plzně Petr Zeman, Ondřej Kejř, Jaroslav Kejř a Stanislav Kastner. České mužstvo ve skupině A neprohrálo žádné utkání a z prvního místa postoupilo do play off. Ve čtvrtfinále pokračovali čeští hráči v dobře rozehraném turnaji a Spojené státy americké porazily 4:1. První prohru si zapsali v semifinále, kde se utkali s Kanadou. Kanadští hráči se dostali do vedení, českému týmu se podařilo srovnat, ale v prodloužení rozhodli o postupu do finále kanadští hráči. Český celek pak bojoval o bronzové medaile s týmem Canada Saskatchewan, ale i s ním čeští hokejbalisté prohráli 5:6 a skončili čtvrtí.

Team Czech Republic obsadil na Mistroství světa kategorie Masters 4. místo. Zdroj: Facebook Radka Mašíka.

Druhý celek České republiky vyhrál souboj o páté místo

Za druhý tým České republiky ve skupině B bojovali z Dobřan Václav Šlehofer, Marián Juráček, Daniel Malý a Daniel Kovářík. Z Třemošné se na turnaji představili Zdeněk Kubeš, Viktor Vodrážka, Radek Komanec, Martin Rubner, Petr Škarecký a v realizačním týmu Matěj Vodrážka. Za Litice byl na mistrovství Martin Böhm. Čeští hokejbalisté skončili ve skupině na třetím místě, ve čtvrtfinále pak nestačili na Kanadu a prohráli 0:4. V utkání o páté místo se pak setkali s týmem Central Bohemia, který porazili 3:2.

Tým Masters Czech Republic obsadil na Mistroství světa kategorie Masters 5. místo. Zdroj: Facebook hokejbal.

Tým Central Bohemia obsadil na Mistroství světa kategorie Masters 6. místo. Zdroj: Facebook hokejbal.

Ženy nezvládly se Slovenskem utkání o bronz

Za ženy hrály na turnaji z Litic Martina Součková a Zuzana Pavlíčková, z Taurusu Lucie Kalistová. V základní skupině skončil ženský tým na třetím místě, ve čtvrtfinále se pak utkal s USA. Americkým hráčkám ale české družstvo nevsítilo žádnou branku a zapsalo si prohru 0:3. České hokejbalistky se neradovaly ani v zápase o třetí místo, se Slovenskem prohrály 1:3 a zůstaly bez medaile.

Ženský výběr obsadil konečné 4. místo. Zdroj: Facebook hokejbal.