1. liga

S Dobřany bych byl také nejradši, kdybychom to vyhráli, neskrývá Lukáš Zelenka

Dobřanům se minulý týden nepodařil vstup do nové sezóny, když se Svítkovem prohrály. Na jediný gól nahrával Lukáš Zelenka, který přišel do Dobřan před sezonou. Hokejbalový útočník také hraje za České Budějovice a s oběma týmy bySK

Myslím si, že mi to dá zase něco víc

Lukáši, před novou sezónou jsi posílil v extralize Dobřany. Byl jsi rád za nabídku zahrát si v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?

Určitě jsem byl rád, myslím si, že mi to dá zase něco víc, doufám, že se zase trochu posunu. Myslím si, že je tam nějaký potenciál i na play-off.

Minulý týden jsi si zapsal první start v extralize mužů, s Dobřany jsi odehráli úvodní utkání se Svítkovem, kde jste prohráli 1:9. Jak zápas hodnotíš?

Nehodnotím to moc dobře, myslím si, že jsme tým trochu podcenili a měli jsme docela i smůlu na hokejce.

Jediný gól se vám podařilo vsítit v poslední minutě. V čem vám soupeř dělal problémy, že jste se nedokázali prosadit dříve?

Určitě jejich dravost a chuť, mají tam spoustu dobrých hráčů a gólman předvedl hodně dobré výkony.

Na branku jsi nahrával. Jak bys celou gólovou situaci popsal?

Nahrál jsem nějak Strejčkovi a ten to pak posunul na Kováříka, který to tam pak doklepl na dorážku.

Lukáš Zelenka (s číslem 88 na zádech vpravo) bude i v právě započaté sezoně svádět boje za Pedagog v 1. lize nejen proti Suchdolu, ale těší se i na extraligové duely za Dobřany. Autor: Martin Halíř.

Chtěl bych se ještě dostat do výběru U23

Druhý den jsi pak nastoupil v první lize za České Budějovice. Budeš hrát v obou soutěžích?

Ano, budu nastupovat v obou týmech, protože Pedagog je vlastně můj rodný tým.

Jaké hokejbalové cíle máte v letošní sezóně? Čeho chceš s oběma týmy dosáhnout?

V Padagogu by bylo dobré vyhrát celou soutěž, minulý rok jsme skončili v semifinále, ale myslím si, že letos máme velkou šanci to vyhrát celé. S Dobřany bych byl také nejradši, kdybychom to vyhráli, ale určitě takový první cíl je dostat se do play-off vzhledem k tomu, jak dopadla minulá sezona, což nebylo zrovna moc dobré a asi bych se netajil říct, že bych se chtěl ještě dostat do výběru U23, kam ještě spadám.

Příští víkend s Dobřany odehrajete na domácím hřišti utkání s Prachaticemi. Co od zápasu očekáváš?

Myslím si, že to bude hodně běhavý a bojovný zápas, jelikož v Prachaticích jsem také dříve hrál za juniory, tak tam znám spoustu kluků. Prachatice postavily hodně kvalitní tým, takže si myslím, že to bude hodně vyrovnaný souboj.