1. liga

Rezerva Plzně opět vyzkouší 1. Ligu. Co si od toho slibuje nový trenér Vít Čapek?

V loňské sezóně vedl Vít Čapek HBC Prachatice. V letošní sezóně se však ujal kormidla v rezervním týmu Mečounů, kteří budou opět zkoušet své štěstí v 1. lize. Z jakým hráčů bude tým složen? Jak vypadala příprava a jaké budou cíle? Více v rozhovoru.

Těším se na spolupráci se Standou Kastnerem a ostatními v klubu

Pane Čapku, v minulé sezóně jste ještě vedl prachatické A mužstvo. To postoupilo do Extraligy. Jak je možné, že budete na jeho lavičce chybět?

Už v průběhu jarní části jsem vedení avizoval, že u mužstva skončím a také jsem to hráčům po posledním zápase oznámil, že to byl můj poslední zápas na střídačce. Měl jsem v plánu se vrátit do Písku a zde trénovat starší žáky, ale situace se vyvinula zcela jinak než jsem plánoval. Kromě toho jsem ještě vyslyšel prosbu Míry Kotlíka a vedu juniory v Prachaticích.

Avšak nově budete trénovat HBC Plzeň B. Co Vás do tohoto týmu přiválo?

Oslovil mě pan Kadaně s nabídkou, jestli bych neměl zájem u nich trénovat B-tým. Nabídka mě potěšila a velmi si jí vážím, navíc trénovat v takovém klubu. Těším se na spolupráci se Standou Kastnerem a ostatními v klubu.

Jak se těšíte na novou zkušenost? Jak bude vypadat vaše mužstvo? Bude tvořeno spíše juniory?

Těším se na novou zkušenost, prostředí. Mužstvo bude tvořeno převážně z juniorů, popřípadě se zde budou rozehrávat dle potřeby hráči A-týmu.

Já jsem se připojil k týmu a ž koncem srpna

S jakými cíli Plzeň rezervní mužstvo do 1. Ligy přihlásila? Co od toho očekáváte? A jaké budete mít ambice?

Hlavní cíl je, aby si hráči osahali mužský hokejbal a byli tak připraveni pro potřeby A týmu, protože zde je přechod z juniorky do mužů moc těžký. Očekáváme, že se nám podaří kluky adaptovat na mužský hokejbal, pro některé z nich po bude první setkání s mužským hokejbalem a hned na úrovni 1. ligy. Ambice je vychovat co nejvíce hráčů, kteří se prosadí v A-týmu a určitě hrát play-off.

Nečeká vás jednoduchá divize, kterou Vy osobně znáte. Co budete muset dodržovat, abyste postoupili do play off?

Budeme muset dodržovat některé taktické věci, ale hráči jsou zde šikovní a tak o to strach nemám a myslím si, že hokejbalem, kterým se prezentovali junioři v loňské sezoně, bychom se v 1. lize neměli ztratit.

Probíhala v týmu nějaké letní příprava? Pokud ano, jak vypadala?

Od začátku srpna probíhala příprava pod taktovkou Tomaše Semery a Standy Kastnera. Já jsem se připojil k týmu a ž koncem srpna. Sehráli jsem utkání s muži Horní Břízy a modelové utkání s naším A-týmem. A teď o víkendu hned naostro v Ústí s Ještěry první zápas a povedený vstup do soutěže.