Extraliga dorostu

Plzeňští junioři získali stříbrné medaile, dorost a starší žáci Plzně se zúčastnili finálového turnaje

Plzeňské mládeži se v letošní sezóně dařilo. Junioři se dostali až do finále, kde je ale porazila Hostivař a vybojovali stříbrné medaile. Dorost a starší žáci se představili na finálovém turnaje, medaile se jim ale nepodařilo vybojovat. Ostatním týmům starších žáků skončila sezóna po základní části.

Junioři

Plzeňským juniorům se letošní sezóna vydařila, v základní části skončili na druhém místě jen o bod za Ústím nad Labem. I v nadstavbě ve skupině A obsadili druhou pozici, na první Ústí jim tentokrát chybělo pět bodů. Ve čtvrtfinále se pak utkali s Kladnem, se kterým první souboj vyhráli 9:2. Ve druhém zápase kladenští hráči sérii vyrovnali, když utkání rozhodli v nájezdech. Ve třetím duelu mečouni nepovolili soupeři skórovat a postoupili do semifinále. Tam v sérii s Třincem zvládli všechny tři zápasy a radovali se z postupu do finále. V souboji o titul je čekala Hostivař, která první dvě utkání na plzeňském hřišti vyhrála a doma už jí stačilo jen jedno vítězství. V Hostivaři ale nejprve Plzeňští domácí překvapili a vytvořili si naději na vrácení série na západ Čech. Další zápas už ale Hostivař zvládla a plzeňští hokejbalisté získali stříbrné medaile.

Dorost

Úspěšní byli také plzeňští dorostenci, kteří se v základní části v divizi Východ umístili na druhé pozici a na finálový turnaj postoupili přímo. V České Lípě je ale nečekal lehký turnaj, aby se s jistotou dostali do play off, museli ve skupině vyhrát oba zápasy. V prvním se ale proti Svítkovu neprosadili, radovali se až ve druhém, kde porazili Beroun 2:1. Ve skupině B všechny týmy vyhrály jednou a o postupu do bojů o medaile rozhodlo skóre. Mečouni ale měli nejhorší a utkali se jen o páté místo. Proti Heřmanovu Městci skórovali jen jednou a po výhře 4:1 se lépe umístil soupeř.

Ocenění na finálovém turnaji Extraligy dorostu v České Lípě si odnesl i plzeňský gólman Ondřej Kočka. Autor: Hokejbal tým.

Starší žáci

Skupinu Jih a Zápas ovládli plzeňští hráči, kteří s velkým náskokem skončili první a probojovali se přímo na finálový turnaj. Na zimní stadionu v České Třebové nejprve porazili Svitavy 4:3, v dalším ale prohráli s Mostem 2:8 a kvůli nejhoršímu skóre ve skupině si zahráli o páté místo. Souboj s Hostivaří došel až do samostatných střílení, kde byli úspěšnější Plzeňští a vyhráli 4:3. Ostatní týmy se nedostali ani na kvalifikační turnaj. Čtvrtí po základní části skončili hokejbalisté z Třemošné, pátá byla Blatná. Na sedmé pozici se umístily Dobřany, za nimi na osmé příčce byly Blovice.

Souboj o 5. místo na finálovém turnaji Ligy starších žáků v České Třebové mezi plzeňským a hostivařským celkem. Autor: Hokejbal tým.