Turnaje

Dobřanského Letňáčka opanovala Elba! Jak se připravili účastníci dobřanského turnaje na sezónu?

Na konci srpna se v Dobřanech odehrál tradiční turnaj Letňáček. Na něm se kromě domácích Šneků klasicky objevila reprezentace ČR Masters, HBC Nové Strašecí a nově Stříbro s ústeckou Elbou. Bylo vidět, že Ústí nad Labem se chce v Extralize zvednout, a proto nenechalo nic náhodě ani na tomto turnaji!

Na 4. ročníku Letňáčku se odehrálo 10 zápasů

Letňáček 2022 přinesl zajímavé výsledky a také vhledy pro jednotlivé týmy. Na 4. ročníku Letňáčku se odehrálo 10 zápasů, přičemž v prvním si to rozdaly Dobřany s druholigovým Stříbrem. Buldoci překvapivě extraligistu zaskočili a zvítězili 2:3. Do druhé utkání nastoupili čeští matadoři proti hráčům ze středních Čech. Nové Strašecí ČR Masters porazilo, čímž si zajistilo tři body do tabulky. Ústí nad Labem v prvním zápase nedalo šanci druholigovým Buldokům.

Veteráni si neodpočinuli a mohli jít do dalšího duelu proti domácím Šnekům. V něm se Dobřany dostaly do vedení 4:0, čímž si po zápase s Buldoky spravili chuť. Do akce poté šel největší favorit turnaje z Ústí nad Labem, který neměl s Novým Strašecím sebemenší problémy. ČR Masters následně vyzvali hokejbalisty ze Stříbra, kterým přišli na zoubek a brali tři body.

Ústecká Elba skončila na prvním místě

V extraligovém souboji se lépe vedlo Ústečanům, jež Šneky deklasovali v poměru 3:1. Nové Strašecí si poté zajistilo 3 body proti Stříbru, přičemž Středočeši podlehli v závěrečném duelu domácím Šnekům. ČR Masters na konci zkusili vyzrát na Elbu, ale ta se nedala.

V celkovém pořadí tak skončila ústecká Elba na prvním místě. S 6 body o druhou příčku bojovali Šneci a Nové Strašecí. V tomto souboji díky lepšímu vzájemnému duelu brali stříbro dobřanští hokejbalisté a Středočeši bronz. Podobně tomu bylo u ČR Masters a Stříbra. Tam vzájemný zápas hrál ve prospěch českých veteránů.

Nejlepším hráčem turnaje se stal Patrik Zicho z ústecké Elby. Nejlepším brankářem byl Jaroslav Fukárek ml. z Dobřan a nejvíce užitečný byl Pavel Čadek z Nového Strašecí.

Osobností turnaje se stal z týmu ČR Masters Martin Šmíd, kterého doplnil Jan Fedák z Ústí nad Labem. Zdroj: TJ Snack Dobřany.