Extraliga dorostu

Většina zápasů hodně vyrovnaných a nám nepřálo i to pověstné štěstí, ohlíží se za šestým místem Ondřej Kočka

S plzeňskými dorostenci se v základní části umístil Ondřej Kočka na druhé pozici a do finálové turnaji se tak probojovali přímo. Turnaj se jim však nepovedl, odvezli si šesté místo. Plzeňský brankář se za celou sezonou ohlíží, zmiňuje se také o Evropském poháru, kde s týmem získal zlato.

Přímý postup do finálového turnaje hodnotím jako úspěch

Ondřeji, s plzeňskými dorostenci jste v základní části v divizi Západ skončili na druhém místě. Jak bys zhodnotil základní část?

Myslím si, že se nám základní část vydařila. Soupeřili jsme se silnými soupeři jako Kladno, Hostivař a Kelti, tak získané druhé místo a přímý postup do finálového turnaje bez nutnosti kvalifikace hodnotím jako úspěch.

Na finálový turnaj jste pak postoupili přímo. S jakými cíli jste do něj šli?

Samozřejmě, cíle byly ty nejvyšší.

Turnaj se vám ale nevydařil podle představ, nakonec jste byli šestí. V čem vám soupeři dělali největší problémy?

Máte pravdu, nevydařil. Soupeři se dokázali lépe přizpůsobit většímu hřišti s kluzkým povrchem, také herní systém turnaje nedovoloval žádné chyby a zaváhaní. Přesto byla většina zápasů hodně vyrovnaných a nám nepřálo i to pověstné štěstí.

Ondřej Kočka odchytal v uplynulé sezoně 12 zápasů v základní částí s úspěšností téměř 96 %, což ho zařadilo na lídra statistiky po základní části. Zdroj: Facebook HBC Hostivař.

Ze zlaté medaile mám obrovskou radost

V letošní sezoně jsi také nastoupil do jednoho utkání play-off juniorů. Jaká to pro tebe byla zkušenost?

Každá zkušenost ve vyšší kategorii je pro mě velmi cenná z hlediska osobního rozvoje. V play-off jsem nastoupil do třetího semifinálového utkání v Třinci, což jsem bral jako velkou zodpovědnost. Zápas se nám díky skvělé týmové souhře podařilo vyhrát v prodloužení 2:1. Moc mě těší, že jsem mohl přispět k postupu juniorů do finále.

Sezonu jsi měl delší, zúčastnil jste se Evropského poháru U16, kde jste s červeným týmem vybojovali zlaté medaile. Jak se za tím ohlížíš?

Hrát za reprezentaci je pro mě velké pocta a zároveň to beru jako ocenění za mé výkony v celé sezóně. Ze zlaté medaile mám obrovskou radost. V turnaji nebylo lehké zvítězit nad bílým týmem ČR. Každopádně je to práce celého červeného týmu, hoši díky! Nesmím také zapomenout na naše trenéry a realizační tým, kteří nás na tuto vrcholnou akci bezvadně připravili.

Po letní pauze se budeš připravovat na další sezonu. Čeho bys chtěl v novém ročníku dosáhnout?

V prvé řadě se s týmem opět probojovat do finálového turnaje a tentokráte se umístit na jedné z medailových příček. Pak bych se rád znovu porval svými výkony o účast v reprezentačním výběru.