Liga st. žáků

Pro mě to znamená, že se chci stále více zdokonalovat, říká o nejlepší úspěšnosti zásahů Tobiáš Sýkora

Plzeňským starším žákům se základní část vydařila, neprohráli žádné utkání a vybojovali přímý postup na finálový turnaj. Tam jim ale jedna výhra na play off nestačila a zahráli si jen o pátém místo. Za celou sezónou se ohlíží Tobiáš Sýkora, který měl nejlepší úspěšnost zásahů v základní části.

Na finálový turnaj jsme se všichni moc těšili

Tobiáši, v základní části se vám se staršími žáky dařilo, s velkým náskokem jste byli na prvním místě a na finálový turnaj jste se dostali přímo. Jak se ohlížíte za letošní sezónou?

Letošní sezóna se nám velice podařila, až na pár vyrovnaných zápasů jsme jednoznačně vyhrávali s vysokými rozdíly branek. Skončili jsme na prvním místě bez jediné prohry, a to nám zajistilo přímý postup.

Na finálovém turnaji vás nečekal lehký systém. Všechny týmy ve vaší skupině vyhrály jedno utkání a kvůli nejhoršímu skóre jste sehráli jen zápas o páté místo. Mrzelo vás hodně, že jste si nezahráli o medaile?

Na finálový turnaj jsme se všichni moc těšili, že si určitě zahrajeme o medaile. Bohužel tento turnajový systém rozhodl, že budeme hrát pouze o páté místo. To jsme vůbec nečekali a velice nás to mrzelo.

Na turnaji byli silní soupeři, se kterými jste se nepotkali v základní části. V čem vám dělali největší problémy?

Ano, byli tam velice silní a vyrovnaní soupeři, se kterými jsme neměli možnost se utkat v základní části ani na turnajích. Soupeři se často dostávali dříve k míčkům, hráli kombinačně a velmi často stříleli.

Tobiáš Sýkora patřil v loňském ročníku mezi nejlepší brankáře kategorie starších žáků. Zdroj: HBC Plzeň.

Věřím, že opět skončíme na prvním místě

V základní části jste měl ve skupině Jih a Západ nejlepší úspěšnost zásahů. Co to pro Vás znamená?

Úspěšnost zásahů v základní časti byla velmi vyrovnaná. Jsem rád, že jsem skončil na prvním místě, ale pro mě to znamená, že se chci stále více zdokonalovat.

Po turnaji jste ještě odehráli na domácím hřišti Pilsen Cup, kde jste vybojovali druhé místo. Jak jste si turnaj užil?

Po finálovém turnaji nás za několik dnů čekal Pilsen Cup, na který jsme se všichni moc těšili, že přijedou zahraniční týmy z Německa a Švýcarska. Turnaje se také zúčastnili České Budějovice a Kert Park Praha. Turnaj jsme si moc všichni užili, domácí atmosféra byla skvělá. Hrálo se systém každý s každým a po dvou výhrách, jednou remízou a jednou prohrou jsme skončili na druhém místě a trochu jsme zapomněli na zklamání z finálového turnaje.

Zanedlouho vstoupíte s týmem do další sezóny. S jakými cíli do ní půjdete?

Na novou sezónu se už těším, odešlo několik kluků do dorostu a noví přijdou z mladších žáků. Tak se budeme ze začátku spolu sehrávat a věřím, že opět skončíme na prvním místě a na finálovém turnaji už si zahrajeme o medaile.

Starší žáci z Plzně si navzdory 5. místu finálový turnaj užili. Zdroj: HBC Plzeň.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
0 0:0 0
2.
SK Inter Blovice
0 0:0 0
3.
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
4.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
5.
TJ Tatran...
0 0:0 0