Extraliga juniorů

Všichni budou chtít předvést co nejlepší výkon a pořádně si to užít, neskrývá Daniel Pavlík

Do konečné nominace reprezentace hráčů do 20 let na Evropský pohár se dostal také Daniel Pavlík. Kapitán plzeňských juniorů došel s týmem až do finále play-off, kde je ale porazila Hostivař a vybojovali stříbrné medaile. Nyní se těší na reprezentační akci a očekává kvalitní turnaj.

Máme příležitost spolu s kluky zabojovat o medaili

Danieli, odložené mistrovství světa juniorů se nakonec zrušilo a místo toho se bude konat Evropský pohár. Jste rád alespoň za tuto náhradu?

Určitě mě těší, že se bude konat Evropský pohár a máme příležitost spolu s kluky zabojovat o medaili, ještě k tomu u nás doma v Pardubicích. Na druhou stranu, mistrovství světa v zahraničí například v už dříve plánovaném Švýcarsku by pro mě osobně bylo atraktivnější.

Dostal jste se do konečné sestavy reprezentace hráčů do 20 let. Co to pro Vás znamená? Překvapila Vás nominace?

Tak za mě je každá možnost účastnit se zápasů za naši reprezentaci super a přál bych každému si takovou zkušenost zažít. Nominace mě osobně moc nepřekvapila, přece jenom už máme partu lidí, která spolupracuje několik sezón.

Na Evropském poháru budete mít těžké soupeře, utkáte se s reprezentací U23 a zahraničními týmy. Co od turnaje očekáváte?

Já od turnaje očekávám velkou kvalitu a super podívanou, už jen z toho důvodu, že jsme teď měli delší pauzu a všichni budou chtít předvést co nejlepší výkon a pořádně si to užít. Samozřejmě na srovnání sil s reprezentací U23 se obzvlášť těším.

Měl jste náročnou sezónu, s plzeňskými juniory jste došli až do finále. Jste rád, že máte delší sezónu, nebo byste chtěl radši delší pauzu?

Sezóna byla hodně náročná a jsem rád, že už je téměř za mnou, každopádně reprezentace a Evropský pohár je přesně ta třešnička, která do sezóny patří. Takže to, že si ji ještě trošku prodloužím, beru jen pozitivně.

Junioři plzeňských Mečounů skončili v nejvyšší soutěži této kategorie na druhém místě. Autor. HBC Hostivař.

Play-off v juniorech byl obrovský skok od základní části

V jarní části jste byl kapitánem týmu. Jak jste vnímal tuto příležitost, změnila se Vaše role v mužstvu?

Tak vždy je příjemné být kapitán týmu, ovšem je to i velká zodpovědnost. Já osobně jsem spíš ten typ, co hecuje, pomáhá a vede spoluhráče, i když kapitánem týmu nejsem. Takže moji roli v týmu to nezměnilo, i vzhledem k tomu, že jsme tuto sezónu měli tak skvělý tým, že většina starších hráčů byla na stejné úrovni jako já i bez toho pomyslného "céčka".

V play off jste se setkal s nejlepšími týmy z České republiky. Věříte, že zkušenosti na turnaji využijete?

Play off v juniorech byl obrovský skok od základní části co se jak kvality, tak mentality týče, byly to hodně vyrovnané série a bylo potřeba si to uvědomit, nastavit v hlavě a mít to tam pořád jasně dané celé play off. V takových zápasech hlava dost rozhoduje. Myslím si, že takový tlak, taková zkušenost mě může jen posunout a udělat ze mě lepšího hráče.

Ve finále jste prohráli s Hostivaří, vybojovali jste stříbrné medaile. Bylo to pro vás asi zklamání, berete to s odstupem času jako úspěch?

Stříbrné medaile jsou určitě fajn, ale budu mluvit za celé naše mužstvo, když řeknu, že pro nás je to i s odstupem času menší neúspěch, ještě když všichni víme, že jsme na to vysněný zlato měli dostatečně kvalitní kádr i dost dobře nasměrovanou hlavu. Bohužel prohráli jsme si to čistě jen my sami.