2. liga

Ohlédnutí Sebastiana Vaníčka za uplynulou sezónou, kterou Datlové vyhráli!

Jak se s odstupem času kouká na uplynulou sezónu útočník TJ Datels Blatné Sebastian Vaníček? Jak hodnotí spolupráci s Davidem Braunem a co by Datlům z Blatné mohly závidět i extraligové kluby? Více v rozhovoru!

Každý hráč se podílí na úspěchu celého týmu, tak jako celý tým se podílí na úspěchu každého hráče.

Sebastiane, jak teď, s odstupem času, hodnotíš právě skončenou sezónu?

Sezónu musím zhodnotit jako velice úspěšnou, a to i z toho důvodu, že se nám podařil historicky největší úspěch v dějinách klubu. Bylo potřeba to také náležitě oslavit.

Jaké byly podle Vás klíčové momenty, které vedly k tomu, že Blatná naprosto ovládla celou ligu a následně i boje o titul? Jaké byly důležité úspěchy i neúspěchy letošní sezóny?

Hlavní faktor úspěchu jsou hráči. Musím říct, že se nám zde podařilo vybudovat pořádnou partu, kterou by nám jinde mohli závidět. Možná je to i tím, že jsme všichni odchovanci. Pokud se sejdou lidi, kteří mají společný cíl, tak je možné všechno. Ale to všechno jsme museli ukázat na hřišti. Sezóna nám ukázala, že máme tým, který je schopný zvládat těžké zápasy, třeba doma s Plzní, ať už v poháru nebo v lize. Také zápasy v Horní Bříze a Liticích nebyly jednoduché. Důležité bylo po celou sezónu podávat kvalitní a vyrovnané výkony, jen tak jsme mohli úspěchu dosáhnout.

Spolu s útočníkem Davidem Braunem jste opanoval kanadské statistiky play-off, ale nevedl jste si vůbec špatně ani v letošní základní části. Čím to je, že se Vám tolik dařilo?

S Dejvem spolu hrajeme už nějaký ten pátek, každý máme odlišný herní styl a právě možná proto se skvěle doplňujeme. V play-off se k nám přidal do útočné trojice Martin Samec, který nám do hry vnesl klid, kreativitu a urputnou bojovnost dosáhnout cíle. Ale rozhodně to nebylo jen o nás, každý hráč se podílí na úspěchu celého týmu, tak jako celý tým se podílí na úspěchu každého hráče.

Sebastian Vaníček během druhého finálového utkání proti plzeňským Liticím. Autor: Roman Říha.

Tak skvělé fanoušky, jako máme my v Blatné, by nám mohl závidět i ledajaký tým z extraligy

Jaké je to hrát ve stejném týmu s tolik dominantním hráčem, jako je právě David? Jak hodnotíte spolupráci s ním nebo třeba s jistotou v zádech – Lukášem Koubkem?

Hrát s Davidem, to je asi jako jezdit na kole z kopce (smích). Už v tak mladém věku dokázal vyrůst v neskutečného hráče, na hřišti to dokazuje v každém zápase. Lukáš podával celou sezónu kvalitní výkony, i když se před koncem sezóny zranil a hrál pod prášky, protože jsme nikoho jiného neměli. I to si zaslouží obrovský obdiv v amatérském sportu se takhle obětovat pro tým. Jak jsem zmiňoval výše, všichni jsme odchovanci a známe se spoustu let, takže celková spolupráce v týmu na hřišti i mimo něj funguje parádně.

V základní části měla Blatná v žebříčku TOP 10, co se produktivity týče, celkem 4 zástupce a ostatní týmy, až na Horní Břízu, měly v první desítce po jednom hráči. V play-off už jste v této statistice měli 6 hráčů. Co za touto produktivitou stojí?

V jednom filmu zaznělo „dokud ho tam nedáte, tak gól nemáte!“ Tím se asi řídilo hodně hráčů u nás, a tak to tam padalo. Samozřejmě jsme se snažili hrát tak, aby to bavilo nás a hlavně i diváky. Diváci byli samozřejmě také nedílnou součástí našeho úspěchu. Tak skvělé fanoušky, jako máme my v Blatné, hlavně skalní, by nám mohl závidět i ledajaký tým z extraligy.

Víte už o nějakých změnách v klubu, se kterými nastoupíte do následující sezóny? Co mohou diváci očekávat? Máte už nějaké informace ohledně 1. ligy?

1. ligu určitě chceme vyzkoušet. Na to navazují další kroky. Určitě chceme během léta posílit kádr a absolvovat kvalitní letní přípravu. Nic konkrétního zatím nevím, takže se uvidíme „na modré“ při startu 1. ligy.


Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9