Reprezentace

Musíme jít zápas od zápasu, ale věřím tomu, že dokážeme turnaj vyhrát, říká Roman Poláček

Na začátku července odehraje reprezentace hráčů do 23 let Evropský pohár v Pardubicích. V nominaci je také Roman Poláček, který je rád, že se turnaj pořádá i pro jejich kategorii.

Plzeňský obránce si je vědom, že tým čeká náročný turnaj, věří, že jsou ale dobře připraveni a dokáží uspět. Na turnaji mají nejvyšší cíle.

Očekávám rychlý a technický hokejbal

Romane, po několika zrušených reprezentačních akcích se na začátku července představíte na ALPA Evropském poháru v Pardubicích. Jste rád za tuto možnost?

Ano, za tuto možnost jsem opravdu rád. Je to zase možnost se ukázat na nějakém mezinárodním turnaji a změřit své síly s ostatními týmy.

Budete se připravovat na mistrovství světa, které se pro Vaši kategorii uskuteční příští rok. Co od turnaje očekáváte?

Turnaj v Pardubicích bude určitě hodně fyzicky náročný. První den nás čekají hned tři zápasy, takže to nebude nic lehkého, ale na druhou stranu si myslím, že jsme dobře připravení a dokážeme se s tím poprat.

Utkáte se také s českou reprezentací U20, slovenskou reprezentací U20 a U23, Velkou Británií a Švýcarskem. Jaké to podle Vás budou zápasy?

Zápasy to budou určitě kvalitní. Očekávám rychlý a technický hokejbal, na který jsme ale dobře připravení.

Na začátku června už se reprezentace hráčů do 23 let v Pardubicích sešla. Co vám sraz ukázal? Věříte, že jste dobře připraveni?

Kemp nám ukázal věci, na kterých je třeba ještě pracovat.

Reprezentace mužů U23 překvapila v únoru na plzeňském Markmed Cupu, když po  nájezdech dvakrát zvítězila nad reprezentací Slovenska. Autor: Kristýna Butašová.

Silná stránka našeho týmu je rychlost a dravost

Kde je podle Vás silná stránka týmu, na co se můžete spolehnout?

Myslím si, že silná stránka našeho týmu je rychlost a dravost. Musím říct, že naše velká síla je také v brankovišti. Máme kvalitní brankáře, o které se můžeme kdykoliv opřít.

S plzeňským A-týmem jste poslední utkání sehrál před více než měsícem. Udržuje se v kondici nějak individuálně?

Udržuji. Po konci sezóny jsem chodil s kluky na fotbálek a teď se s týmem scházíme úterý a čtvrtek na hokejbale. Takže v kondici jsem.

Letos jste měli s Plzní náročnou sezónu. Je podle Vás lepší si od zápasů chvíli odpočinout, nebo byste měl raději sezónu delší, abyste před pohárem ze zápasového tempa nevypadl?

Byl bych radši, kdyby sezóna trvala déle, to je jasné, ale bohužel nám v Plzni sezóna vůbec nevyšla, takže se s tím nedalo nic dělat. Na druhou stranu jsem mohl doléčit některá zranění, která mě na konci sezóny doprovázela.

S jakými cíli na turnaj pojedete? Čeho chcete s týmem dosáhnout?

Cíl je jasný. Určitě chceme celý turnaj vyhrát, ale nechci předbíhat. Musíme jít zápas od zápasu, ale věřím tomu, že dokážeme turnaj vyhrát. Tým na to máme.