Extraliga dorostu

Plzeňští junioři se pokusí otočit vývoj boje o titul, dorostenci míří na finálový turnaj

Juniorští hokejbalisté Plzně nezvládli obě úvodní domácí utkání proti pražské Hostivaři a míří tak do Prahy odvrátit konec sezony. Mečouny může již jen mrzet zejména úvodní utkání, ve kterém si vypracovali čtyřbrankové vedení, ale to jim nakonec nestačilo k zisku prvního bodu ve finálové sérii.

Plzeňská juniorka musí zabrat a odvrátit konec sezony

Mečounští junioři svádí ve finále extraligové soutěže boj s Hostivaří a po úvodním víkendu prohrává v sérii 0:2. O nadcházejícím víkendu se tak pokusí u hostivařského nádraží prodloužit sezonu a vrátir finálová klání na ten rozhodující do košutecké haly. To dorosteneckou kategorii čeká vyvrcholení sezony při sobotních bojích o postup do semifiále, na které chtějí následující den navázat v podobě zisku medaile.

1. utkání finále Extraligy juniorů:

HBC Plzeň - HBC Hostivař 5:6

Do úvodního utkání vstoupili jednoznačně lépe domácí hráči. V desáté minutě klání vedli domácí o tři branky, ovládli první třetinu a vše vypadalo, že první bod v sérii připadne jim. Pražané však nesložili zbraně, zmobilizovali síly a prostřední dějství ovládli pro změnu oni. Hostivaři se povedlo utkání zcela otočit devět a půl minuty před koncem, kdy se poprvé ujala vedení, které již do závěrečného hvizdu nepustila.

2. utkání finále Extraligy juniorů:

HBC Plzeň - HBC Hostivař 1:2

Druhé měření sil se odehrálo v brankově chudším duchu. Všechny branky padly v početních výhodách, hostivařští proměnili ze čtrnácti střel v utkání hned dvě a svoji lepší efektivitou domácí přemohli. Přestože Mečouni soupeře i podruhé přestříleli, opět odcházeli se sklopenou hlavou po těsné jednogólové porážce.

Komentář trenéra Tomáše Semery (HBC Plzeň): „V prvním zápase si to šly na "férovku" rozdat dva nejlepší týmy. My jsme měli skvělý vstup a první třetina patřila nám. Bohužel jsme dobře rozehraný zápas vlastními chybami postupně začali ztrácet. K tomu začal úřadovat Jan Čejka, který ukázal, že pro tuto kategorii je odskočený, a proč si ho trenéři seniorské reprezentace vybrali na MS do Kanady. Ve druhém utkání místo střelců vynikali brankáři, kteří měli nejvíce práce při spoustě vyloučení. A tak bylo utkání o tom, kdo bude disciplinovanější, respektive kdo bude v přesilovkách úspěšnější. A to byl bohužel znovu o ten jeden gól soupeř.“

Dorostenci míři bojovat o cenné kovy do České Lípy

Dorostenečtí kolegové se chystají na finálový turnaj, který se uskuteční v České Lípě. Plzeňští si přímý postup vybojovali druhým místem po základní části v západní divizi, kdy na kladenského lídra ztratili jediný bod, o který naopak odrazili útok třetí Hostivaře, která nakonec neuspěla v klafikaci, stejně jako jihočeské Prachatice a pražský Kert. Plzeň čekají ve finálové skupině B sobotní utkání proti berounským Keltům (v základní části má Plzeň kladnou bilanci – pozn. red.) a pardubickému Svítkovu, o den později jsou pak na programu zápasy play-off a souboj o konečné 5. místo. „Systém je jasný, dvě vítězství nás posunou do hry o medaile,“ je si vědom trenér plzeňského dorostu Michal Edl.

Budou se takto radovat dorostenci plzeňského klubu i po finálovém turnaji v České Lípě? Zdroj: archiv HBC Plzeň.

Mečouni se na finálovém turnaji představí po měsíční pauze, kterou vyplnili individuální přípravou a přátelskými utkáními s výběrem Stříbra. Tým se zaměřil na zakončení, hru v předbrankovém prostoru či přesilovky, což jsou činnosti, na které nebyl takový prostor během sezony. „Věříme, že tým je připravený a že jsme udělali maximum, abychom uspěli. Věřím, že s taktikou, kterou si nastavíme budeme úspěšní, pokud ji budeme plnit,“ říká týmový trenér, jenž zastává také funkci trenéra reprezentace hráčů do 16 let.

>> SLEDUJTE NEDĚLNÍ FINÁLOVÉ SOUBOJE NA TVCOM.CZ <<

Zdroj informací: ČMSHb a HBC Plzeň.