Zprávy RSHb

Galavečer k 30. výročí založení ČMSHb

V sobotu 18. ledna 2020 se v Paspově sále v Praze uskuteční slavností galavečer hokejbalu u příležitosti oslav 30. výročí založení Českomoravského svazu hokejbalu. Součástí galavečera bude i Česká televize, která bude natáčet dokument. „Jsme potěšeni skutečností, že z galavečera bude realizován pořad pro Českou televizi,“ těší současného předsedu ČMSHb Martina Komárka. Slavnostního představení se dočká zbrusu nová cena Libora Topolánka a dorazí celá řada významných hostů. „Cílem galavečera je vzdát čest zakladatelům našeho sportu a významným osobám, včetně trenérům mistrovských reprezentačních celků,“ prozrazuje Martin Komárek.

Věřím, že se nám podaří zmapovat posledních 30 let našeho sportu


V polovině ledna se uskuteční galavečer u příležitosti 30. výročí ČMSHb. Důvod, proč se galavečer uskuteční, je tak zřejmý. „Galavečer je zaměřen na poděkování zakladatelům našeho sportu, kteří se podíleli na budování jeho struktury, tvorbě soutěží, vznik mládežnických klubů, sepsání prvních pravidel atd. Přípravy běží již od dubna letošního roku a na obrátkách nabírajíod září, kdy jsme začali oslovovat v několika vlnách a tematických skupinách vybrané hosty,“ nechává nakouknout pod pokličku příprav předseda ČMSHb Martin Komárek. 


Galavečer se neponese v duchu pouhého setkání, ale bude obsahovat značně pestřejší program. „Jsme potěšeni skutečností, že z galavečera bude realizován pořad pro Českou televizi. Věřím, že se nám podaří zmapovat posledních 30 let našeho sportu a vytvořit zajímavý mix pozvaných hostů nejen napříč jednotlivými dekádami, ale i poutavými tématy,“ přeje si Martin Komárek.


Podoba makety trofeje je velmi důstojnou vzpomínkou na Libora Topolánka


ČT sport přinese z galavečeru dokument, což je pro hokejbal nesmírně pozitivní zprávou. „Spolupráce s ČT nám udělala velkou radost, a to nejen z pohledu pořadu, ale také pro spolupráci s moderátorem Tomášem Jílkem, který při tvorbě dramaturgie pořadu odvádí nezměrnou porci práce. V archivu ČT je možné zmapovat otisk hokejbalu v pořadech České televize a prolnout uvedené s přítomností pozvaných hostů,“ pevně věří předseda ČMSHb Martin Komárek. Uspořádání galavečera i v dalších letech by tak bylo logickou volbou, ale v pozměněném formátu. „Směřování galavečera v budoucnu je třeba zvážit a dle mého názoru spíše vázat na podobu našich hokejbalových soutěží, jako možné ocenění pro vítězné celky,“ prozrazuje další plány Martin Komárek.


Na galavečeru bude představena zbrusu nově vyrobená cena Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play off Extraligy mužů. Myšlenka dominantní podoby trofeje navazuje na četnou komunikaci s celky Extraligy mužů a velmi pozitivní komunikaci se spoluautorem tohoto projektu Milanem Jelenem, který zprostředkoval všechny zajímavé nápady pro konečnou podobu trofeje,“ těší předsedu ČMSHb Martina Komárka. „Musím prozradit, že jsem měl možnost vidět maketu trofeje a její podoba je nejen velmi důstojnou vzpomínkou na Libora Topolánka, ale i hodnotnou cenou pro hráče, kteří ji získají,“ nepochybuje Komárek.