2. liga

Datlové slaví triumf ve druhé lize. Jak si toho cení gólman Datlů Lukáš Koubek?

TJ Blatná Datels v letošním ročníku 2. ligy byla naprosto suverénní. Nejenže ovládla základní část, dokonce vyhrála i celé play-off. Jak moc za to je rád brankář Datlů Lukáš Koubek, který vychytal zlaté medaile? Mrzí ho vyřazení z Českého poháru? A nepřemýšlí nad 1. ligou?

Ve finále v útoku kouzlil David Braun s devíti góly, k tomu není co dodat

Lukáši, gratuluji k celkovému triumfu ve 2. lize. Jak moc si toho vážíte? Byli jste opravdu největším adeptem na vítězství.

Díky, pro všechny z nás to znamená hrozně moc, pro spoustu kluků je to první titul v hokejbale vůbec, proto je třeba si to teď pořádně užít. Polovina týmu ještě pamatuje postup z Krajské ligy před sedmi lety. Už před začátkem minulé sezony jsme si stanovili, že tu soutěž musíme vyhrát, bohužel znovu soutěž zastavil Covid. Letos byl cíl stejný a povedlo se.

V semifinále jste přešli jednoznačně přes Třemošnou a ve finále jste si to rozdali s Liticemi. Která série byla pro vás těžší?

S Třemošnou jsme původně moc hrát nechtěli, protože doma hrají na betonu, ale jinak jsme je celou sérii do větších příležitostí nepustili. Od finálové série s Liticemi jsme očekávali vyrovnaný souboj, dlouho hráli 1. ligu a zároveň mají hráče, kteří mají zkušenosti z Extraligy. Věděli jsme, jak dobře hrají přesilovky, že nemůžeme chodit zbytečně do oslabení. První zápas dopadl jednoznačně, kdy bylo vlastně po třech minutách rozhodnuto, ale druhý den jsme nemohli Liticím odskočit, vypadalo to že rozhodovat bude prodloužení, ale v naší pětiminutové přesilovce jsme rozhodli zápas. Ve finále v útoku kouzlil David Braun s devíti góly, k tomu není co dodat.


Lukáš Koubek se udržuje v zápasovém tempu i v rámci jihočeské druholigové soutěže, kde nastupuje za Písek. Autor: Václav Kozma.

Naše letošní cesta soutěží a pohárem nám ukázala, že tam patříme

Ty jsi byl základním stavebním kamenem celého úspěchu. Jak se tiv celé sezóně chytalo?

V Blatné vzniknul nejsilnější tým v historii a byla to taky první sezona co jsme hráli doma na plastovém povrchu, takže sem si to užíval. Celou základní část jsme odehráli bez těžších zápasů, snad jen venkovní v Bříze a Liticích. Občas jsem si odskočil zachytat ještě 2. ligu do Písku, bohužel se spousta zápasů odložila z podzimu na jaro, tak těch startů nebylo tolik. Bohužel na jaře přišlo zranění a cesta za triumfem v lize i poháru se začala komplikovat.

Po zisku titulu je tu otázka, zda půjdete do vyšší soutěže. Jak to vidíte? Kvalitu na to určitě máte.

Naše letošní cesta soutěží a pohárem nám ukázala, že tam patříme. Pokud by to nevyšlo, za rok se můžeme zase vrátit níž, ale osobně si to nemyslím. Máme tady nejlepší hráče kolem pětadvaceti let, spousta z nás má zkušenosti s vyšší úrovní. První ligu aktuálně hrají čtyři týmy, které jsme v lize předtím dokázali porážet a dostali se tam stejně jako my, když jim vyrostla silná generace, která měla výsledky a chuť hrát. Nicméně pro první ligu musíme tým doplnit o 2 až 3 hráče do pole a minimálně stejně kvalitního gólmana.

Lukáš Koubek si hlídá míček během utkání Českého poháru proti Ježkům z Heřmanova Měšce. Autor: Alena Čížková.

Cíl jsme splnili, máme titul a čtvrtfinále poháru, to je navíc ještě třešnička na dortu

To jste ukázali i v Českém poháru, kde jste došli až do čtvrtfinále. V něm jste smolně vypadli s Ježky. Nemrzí vás to ještě teď?

Bohužel, večer před zápasem s Ježky jsem si na tréninku zvrtnul kotník, takže jsem nastupoval do zápasu s injekcemi a léky abych vůbec zvládl stát v bráně. Myslím si že to byl ten rozhodující moment, ale odehráli jsme možná jeden z nejlepších zápasů vůbec. Ježci však postupují zaslouženě. Téměř celé play-off jsem kvůli kotníku netrénoval a chodil jenom na zápasy pod léky. Cíl jsme splnili, máme titul a čtvrtfinále poháru, to je navíc ještě třešnička na dortu.

Jistota v blatenské brance během přerušení hry. Autor: Alena Čížková.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
11 85:19 33
2.
HBC Plzeň-Litice
12 45:30 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
12 42:41 17
6.
TJ Snack Dobřany B
11 35:39 16
7.
HBC Rolling Balwans...
12 48:66 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
11 27:65 6