2. liga

SK Horní Bříza neočekávaně vypadla s Liticemi. Jak zápasy hodnotí Jakub Šmucer?

Druhým tabulkově nejlepším týmem ve 2. lize byla Horní Bříza. Jakub Šmucer a jeho tým si zajistili druhou nejlepší startovací pozici do play-off. Horní Bříza však v boji o postupu do finále play-off padla s plzeňskými Liticemi. Proč Horní Bříza nepostoupila? Kde hledá chybu Jakub Šmucer?

My jsme přece jenom neměli tak široký kádr jako Litice

Jakube, vy jste v základní části byli druhý nejlepší tým. Jak bys zhodnotil základní část a k tomu právě tu jarní?

Zdravím všechny hráče, fanoušky a příznivce hokejbalu. Základní část hodnotím jako úspěšnou. Druhé místo je hezký výsledek, protože v soutěži je více dobře hrajících a zkušených týmů. Jarní část byla pro náš tým velice povedená, ale dva zápasy bych zhodnotil jako velmi nevydařené. Ovšem nejsme kapela, abychom furt vyhrávali. (smích) Rozhodně povedená základní část od našeho mužstva.

Do play-off jste vyfasovali těžký tým z Litic. Série byla velmi vyrovnaná a vy jste neočekávaně vypadli. Kde se to zvrtlo?

Kde se to zvrtlo? No, řekl bych, že hlavně na hřišti. Nemohu si pomoct, ale myslím si, že určitou rolí v téhle sérii byl počet hráčů na obou stranách. My jsme přece jenom neměli tak široký kádr jako Litice. Sešli se nám v týmu citelné ztráty, což bylo velmi nepříjemné pro finální část sezóny. A zmínil bych určitě ještě prohraná vhazování u nás v pásmu a následný gól, protože ve dvou zápasech to velice ovlivnilo, ne-li rozhodlo zápas.

Můžeš zhodnotit tuto play-off sérii? Jak zápasy probíhaly?

Prohraná série se nikdy nehodnotí dobře. První zápas jsme měli více štěstí my a perfektně nás podržel pan Daněk. Druhý zápas jsme toho štěstí tolik neměli, a ještě jsme hráli tak, jak se to hodilo soupeři, protože jsme nebyli dost produktivní. Třetí zápas byla vskutku play-off bitva a vyhrál tým, který využil víc nabídnutých šancí soupeře. Vyhrál tým Litic a já jim děkuji za bojovnou a férovou sérii.

Komu se v Horní Bříze nedaří proměňovat šance na tréninku, ten se v předzápasové rozcvičce řádně představí soupeři i divákům. Zdroj: archiv Jakuba Šmucera.

Hráli jsme hezký hokejbal a bavilo nás to

Jaké jste měli cíle před vyřazením v semifinále? Doufali jste ve finále a zastavení Datlů?

Rozhodně jsme se chtěli porvat o vítězství v této soutěži. Tým Blatné znám od žáků. Opravdu se z nich za ta léta stal tým, co má úctyhodnou kvalitu. Po té famózní jízdě v základní části určitě chtějí dílo dokončit. Sport ale nemá logiku a nikdo není neporazitelný. Jsem sám velmi zvědavý, jak se vypořádají s touto výzvou Litice.

Jasným favoritem na zisk titulu je Blatná. Myslíš si, že mají Litice šanci na to, aby Blatnou porazili?

Nějak se mi nechce hádat. Nechám se překvapit. (smích)

Sezonu máte u konce, není to škoda? Budete si již teď připravovat na tu další?

Každá sezona jednou skončí. Tahle pro nás skončila třetím místem. Rozhodně neřeknu, že jsem zklamaný, protože jsem měl z týmu výborný pocit. Dokázali jsme porazit těžší soupeře i značným rozdílem, až na ten zlomek nepovedených zápasů. Hráli jsme hezký hokejbal a bavilo nás to. A play-off? Jsem rád, že jsem ho mohl po delší pauze hrát. Bohužel jsme do další fáze nepostoupili. Titul by byl krásný, ale letos to nevyšlo. My teď jako tým zapracujeme na týmovém duchu, což je nejdůležitější v týmovém sportu si myslím. Máme v rámci oddílu na programu pořádat 28. 5. turnaj trojic pro charitativní účel, takže chceme, aby hokejbal dělal nejenom radost, ale uměl i pomoct. Pak zajisté bude následovat letní příprava. Děkuji všem za hezkou a kompletní sezonu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6