Extraliga dorostu

Plzeňský univerzál David Štulc pomáhá Plzni k předním příčkám v Extralize dorostu

HBC Plzeň se mezi dorostenci neztrácí a patří k favoritům na zisk titulu. Mezi plzeňské tahouny patří David Štulc, který se pravidelně dostává na reprezentační výběry hráčů do 16 let. Jak se tomuto hráči hraje v jarní části sezóny a jaké plány s Plzní v této sezóně má?

Na závěrečný turnaj se dostat určitě chceme

Davide, hraješ za plzeňské dorostence, se kterými jste zatím na třetí pozici. Jsi spokojen s vaší hrou a umístěním?

S naši týmovou hrou jsem spokojen. Vytváříme si dobré šance, ale bohužel je tolik neproměňujeme. Umístění je dobré, ale samozřejmě bychom chtěli být na vyšších příčkách.

O jeden bod jste za pražskou Hostivaří, budete ji chtít na jaře předskočit?

Určitě chtít budeme. Kluci tvrdě makají. Já bohužel nevím, jestli nastoupím, protože jsem momentálně zraněný, ale klukům věřím, že to zvládnou a vyhrají.

Naposledy jste podlehli silnému Kladnu. Určitě se budete chtít podívat na závěrečný turnaj. Co budete muset zlepšit, abyste na něm uspěli.

Bohužel se tak stalo, nevím jak kluci hráli, ale jsem přesvědčen, že předvedli dobrý výkon, ale bohužel na vítězství to nestačilo. Na závěrečný turnaj se dostat určitě chceme a uděláme pro to všechno, co bude v našich silách. Myslím, že zlepšit musíme koncovku a hraní u sebe občas si myslím, že jsme od sebe daleko.

David štulc během utkání dorostenecké extraligy na hřišti v Hostivaři, Zdroj: HBC Hostivař.

Každým srazem si toho vážím víc a víc

Ty jsi pravidelným účastníkem reprezentačních srazů do 16 let. Jak si toho vážíš?

Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem v repre U16. Každým srazem si toho vážím víc a víc. Bohužel tohohle srazu co bude 14. - 15. dubna se nezúčastním kvůli zranění. Ale až budu fit, tak budu zase makat na 110 %, abych byl zase v repre.

Také jsi univerzálním hráčem a dokážeš hrát jak v útoku, tak v obraně. Kde se ti však hraje lépe?

Lépe se mi hraje na obránci. Obránce hraju odmalička a vyhovuje mi to.

Jaké jsou tvé osobní cíle v hokejbalu? Čeho bys chtěl dosáhnout?

Osobní cíle jsou samozřejmě dostat se na světový šampionát a zahrát si za A-tým.

Plzeňská stopa na reprezentačním kempu reprezentací U16 a U18, který proběhl v plzeňské hale na Košutce. Zdroj: HBC Plzeň.