Ostatní oznámení

V zimě v plzeňské hale proběhnul turnaj starších žáků, který ovládli Kelti

Plzeň uspořádala turnaj starších žáků, kterého se zúčastnilo celkem 5 celků z různých regionů. Nejlépe se na turnaji vedlo středočeským Keltům, na které se snažili dotáhnout domácí Mečouni! Každý tým hrál s každým a jaké zápasy a výsledky byly k vidění? Více naleznete v tomto článku!

Kelti první a domácí Mečouni až druzí

Plzeňští na poháru nezvládli jen jedno utkání a skončili na druhé pozici za silnými Kelty. „Turnaj byl velice pěkný a moc jsme se na něj všichni těšili. Měli jsme velmi vyrovnané zápasy a druhé místo je pěkné,“ říká Tobiáš Sýkora, který byl vyhlášen nejlepším hráčem plzeňského týmu.

„Turnaj bych hodnotil jako povedený, byla to dobrá zkušenost zahrát si s jinými soupeři. Každý turnaj, který se pořádá na naší hale, považuji za dobře připravený,“ ohlíží se za turnajem také Jan Meiner.

Zdroj informací: HBC Plzeň.

Starší žáci Plzně se na turnaji umístili na druhém místě. Foto: HBC Plzeň.

O třetím místu rozhodla minitabulka

Turnajem bez prohry prošel tým Keltů, který se tak zaslouženě stal vítězem. Druhá skončila domácí Plzeň a o umístění na 3. - 5. místě musela rozhodnout minitabulka, když hned tři týmy získaly po třech bodech. Pardubice tak brali třetí místo, Hostivař skončila čtvrtá a Ústí nad Labem páté.

Komentář trenéra HBC Hostivař (Ondřej Novák): "Herní úroveň turnaje byla na poměry této kategorie obrovská, troufám si říci, že srovnatelná s mistrovstvím republiky. Během sezóny takových zápasů hrajeme minimum. O to radši jsme, že jsme byli součástí a že nám akce nastavila zrcadlo. Zřejmě i díky absenci většího počtu hráčů ročníku 2007 jsme na turnaji podle mých dojmů působili nejvíce dětsky, vyspělým soupeřům jsme i přes velkou snahu příliš nestačili atleticky, ale ani v technické šikovnosti a střelbě ze střední a větší vzdálenosti. Malou náplastí byl závěrečný zápas s Ústím, kde jsme využili naší silné stránky ve hře kolem brankoviště a po dobrém výkonu jsme tak alespoň jeden zápas vyhráli."

Zdroj informací: HBC Hostivař.

Starší žáci Hostivaře, Pardubic a Ústí nad Labem svedli tuhý boj o 3. místo. Foto: HBC Pardubice.

Nejlepší hráči turnaje

Nejlepšími hráči jednotlivých týmů byli vyhlášeni Tobiáš Sýkora (HBC Plzeň), Vojtěch Hlaváček (HBC Pardubice), Martin Hipča (SK Kelti 2008), Filip Martinec (HBC Hostivař) a Matěj Šimic (Elba DDM Ústí nad Labem).

Nejlepší hráči jednotlivých týmů. Foto: HBC Plzeň.

Rozpis turnaje

9.00 HBC Plzeň - SK Kelti 2008 3:4
9.50 HBC Hostivař - HBC Pardubice 2:7
10.40 SK Kelti 2008 - Elba DDM Ústí nad Labem 5:2
11.30 HBC Plzeň HBC - Hostivař 6:2
12.20 HBC Pardubice Elba - DDM Ústí nad Labem 1:4
13.10 HBC Hostivař - SK Kelti 2008 0:4
14.00 HBC Plzeň HBC - Pardubice 4:2
14.50 Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Hostivař 1:5
15.40 HBC Pardubice - SK Kelti 2008 0:2
16.30 HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 4:1

Konečné pořadí

1. SK Kelti 2008 (15:5, 12 b.)
2. HBC Plzeň (13:8, 9 b.)
3. HBC Pardubice (10:12, 3 b.)
4. HBC Hostivař (9:18, 3 b.)
5. Elba DDM Ústí nad Labem (8:15, 3 b.)