Extraliga dorostu

Budou západočeské týmy mládeže bojovat na jaře o nejvyšší příčky?

Stejně jako Extraliga juniorů, tak pokračuje i Extraliga dorosteneckých hokejbalistů. V obou těchto kategoriích máme pouze jediného zástupce a to hráče Plzně. Tyto týmy jsou velmi našláplé, kam to na jaře až dotáhnou? Co na nás čeká podle plánu? Na co se můžeme těšit?

Západní divizi vládne Kladno! Plzeň je zatím třetí!

Dorost

Z nejlepší pozice do jarní části půjde tým Kladna, který na svém kontě celkem 24 bodů. O druhé místo bude bojovat Hostivař a Plzeň. Západočeši mají o bod méně než Pražané a tak bude boj o přímý postup na finálový turnaj velmi zajímavý. Hokejbalisté Keltů, Kert Parku a Suchdolu uzavírají postupovou „šestku“. Bod od postupu jsou také ale dorostenci Prachatic. Poperou se Jihočeši ještě o postup? Podobně na tom je pražské KOVO A, ale získají borci z Palmovky sílu k postupu? Pražští Rebelové nesklápějí hlavy a půjdou do jara s velkým sebevědomím.

Neděle 13. 3. 2022
HBC Plzeň - HC Kert Park Praha (14.00)

Jaký bude herní systém Extraligy dorostu na jaře?

Týmy v obou divizích bojují o postup do další fáze soutěže, která se v letošní sezóně bude odehrávat ve formě finálových turnajů. První dva týmy z východní, ale i západní divize postoupí přímo na finálový turnaj, kde si to rozdají o titul! Zbylé 4 týmy v obou divizích, jež se vešly do postupující „šestky“, poté spolu budou hrát kvalifikační turnaj, přičemž na finálovou akci se dostanou vítězové obou kvalifikačních skupin! Tak do bude hrát o titul?

Plzeň bude bojovat o co nejlepší pozici v play-off v nové skupině!

Junioři

Elba z Ústí nad Labem je mezi juniory k nezastavení a společně s plzeňskými Mečouny se přetahuje o celkové 1. místo v tabulce. O další zbylá dvě místa do vyřazovací části sezóny se budou rvát nejspíše 3 celky. Prachatičtí Horalové jsou na tom nejlépe. O bod hůře na tom jsou hokejbalisté Kladna, na které doléhá mužstvo mladých Keltů. Kdo najde to správné rozpoložení a půjde dál? Malé naděje na postup také živí. Jakou pozici si Plzeň vybojuje v novém formátu soutěže? Jak pro ni dopadne jarní část a z jaké pozice půjde do play-off?

Uvidíme plzeňské Mečouny v boji o titul? Zdroj: HBC Hostivař.

Sobota 26. 2. 2022
HBC Enviform Třinec - HBC Plzeň (14.30)

Jak bude dále vypadat juniorská sezóna?

Podzim rozdělil obě tabulky na vrchní a spodní část tabulky. Teď budou první tři týmy z obou divizí hrát dvoukolově proti sobě, přičemž první 4 týmy postupují do play-off. Poslední dva týmy z této skupiny poté budou hrát předkolo o play-off. Zbylých 5 týmů v každé divizi bude mít stále šanci se do vyřazovacích bojů dostat. Jak východní týmy, tak západní týmy budou společně hrát v „nových“ skupinách. Tři nejlépe umístěné týmy dostanou možnost poprat se o play-off v předkole!