Ostatní oznámení

První měření sil zvládli nejlépe kluci z Domažlic, Tachova, Přeštic a Zbiroha

Je konec dubna a tak bychom rádi zrekapitulovali první herní měsíc sedmého ročníku Street Hockey Cupu. Uspořádali jsme čtyři turnaje. První boje se odehrály v Domažlicích, Plané, Plzni a v Rokycanech.

Skupina AStreet Hockey Cup 2017 začal na tradičním místě, s tradičními účastníky. Skupina A se odehrála v Domažlicích, kde se představily dva domácí týmy. Nová škola Domažlice a obhájci loňského bronzu, domažličtí Krakeni. Standartně silným soupeřem jim byli Staňkovští Draci a o rok starší a zkušenější kluci z Mrákova ukázali, že se s nimi musí letos počítat!

Prvenství nakonec před Novou Školou bral Staňkov. Oba celky získaly stejný počet bodů a rozhodoval až vzájemný zápas. Stejně tak v případě Krakenů a Mrákova. Páté skončili Poběžovice, šestý Blížejov. 

Skupina B
Na druhém turnaji se představili dva nováčci a inovace byla také v rámci místa konání. Místo tachovského zimního stadionu se hrálo v Plané v nafukovací hale místní ZŠ na umělé trávě. A své první zkušenosti se Street Hockey Cupem získali mladíci z Mariánských Lázní a domácí Plané. „Indoor turnaje“ se nakonec nemohlo pro nemoc ve svých řadách zúčasnit Stříbro. A tak dvojici rozhodčích zaměstnávala pouze čtveřice týmů. Do programu jsme tak doplnili utkání o třetí místo a finále, ta se ovšem nepočítala do celkového turnajovéh klíče.

Skupinu B nakonec suverénním způsobem ovládl tým Tachov – Hornická. Na druhém místě skončila Planá. Třetí místo putovalo do Mariánských Lázní. Rytíři z Bělé nad Radbuzou podali sympatický výkon, na více, než 4. místo to ovšem nestačilo.


Skupina CNa třetím turnaji se opět představili staří známí. 12. dubna se pětice týmů potkala v plzeňské hokejbalové hale na Košutce, která bude hostit závěrečné pasáže turnaje na podzim letošního roku. O prvenství usilovaly tři výběry z plzeňských škol, Bojovníci Nezvěstice a loňští stříbrní medailisté z Přeštic.

Přeštičtí neponechali nic náhodě a pokračovali v nastoleném trendu. První turnaj skupiny C ovládli bez ztráty kytičky. V závěsu skončila 1. ZŠ Plzeň. Bronz brala plzeňská „Dvacítka“. Těsné vítězství o gól ve vzájemném duelu rozhodlo o tom, že na posledních dvou místech skončí Nezvěstice před 4. ZŠ Plzeň.


Skupina D

Poslední dubnový turnaj se uskutečnil v Rokycanech. Hokejbalovým bojům přálo počasí. Na hřiště s umělou trávou dopadal sluneční svit a soupeřila mezi sebou pětice známých účastníků. Mezi nimi i šampióni z roku 2016 Koblížci Strašice. Ti se ovšem v Rokycanech představili s obměněným kádrem.
Rokycanský turnaj byl zřejmě nejvyrovnanější ze všech. Týmy mezi druhým a čtvrtým místem (Mýto, Radnice Strašice) získaly shodný počet čtyř bodů a o pořadí tak rozhodovaly až vzájemné zápasy. Turnaj nakonec ovládli Hagridi Zbiroh. Poslední skončila domácí Masaryčka.