Extraliga

Jak hodnotí podzimní část trenér extraligové Plzně Stanislav Kastner?

HBC Plzeň v letošním ročníku extraligové soutěže zaostává za svými klasickými výkony! Hráči ze západu uhráli pouhých 11 bodů. Jak je s výkony, výsledky a body spokojen lodivod Mečounů, Stanislav Kastner? Kde vidí lodivod Plzně chybu a co se bude muset v Plzni zlepšit? Budete to stačit na play-off?

Společně za to neseme odpovědnost a společně se musíme zlepšit

Trenére, jak jsi spokojen s podzimním umístěním? Přeci jenom jste v minulých sezónách okupovali jiná umístění než to předposlední.

Spokojený samozřejmě nejsem. Stejně tak ale tak nejsou spokojení ani hráči. Společně za to neseme odpovědnost a společně se musíme zlepšit.

Špatná forma a výsledky se Vás držely celý podzim. Kde vidíš chybu?

Chyb jsme udělali spoustu, takže to není o jedné konkrétní.

Jak bude u vašeho týmu vypadat zimní příprava? Kolikrát se budete scházet a na co se budete zaměřovat?

Budeme se scházet na pravidelných trénincích a zaměříme se na vše co nám nejde a v čem se potřebujeme zlepšit.

Stanislav Kastner v dresu prvoligového celku HBC Plzeň-Litice, kde byl několik sezón jeho hráčskou oporou. Zdroj: hbclitice.rajce.idnes.cz.

Nebude to snadné, ale věřím, že je to v našich silách

Jak si užíváš zimní pauzu? Je pro tebe dobré si dát od hokejbalu pauzu? Jak jsi si užil vánoční svátky?

Pauzu jsem si užil, jelikož jsem jí už opravdu potřeboval. Byl jsem s rodinou a přáteli dva týdny na horách, kde jsem nabral potřebnou energii.

Na čem je potřeba s týmem zapracovat, abyste se dostali do postupové osmičky? Přeci jenom by to bylo zvláštní, kdybyste nepostoupili do play-off. Bylo by to zklamání?

Jak jsem zmínil výše, budeme pracovat na všem co nás trápí. Zároveň budeme chtít navázat na konec podzimu, kde jsme se zlepšovali a to budeme chtít i na jaře. Zklamání by to pro mě bylo, ale tuhle variantu si nepřipouštím,

Jarní cíle jsou z vašeho pohledu asi jasné, že? Budete chtít zabojovat o postup do play-off. Jak těžké to podle tebe bude?

Přesně jak se zmiňujete, a jelikož jsme dost bodů na podzim poztráceli, budeme muset body navíc získat na jaře. Nebude to snadné, ale věřím, že je to v našich silách.

Stanislav Kastner je stále aktivní součástí reprezentačního výběru Masters ČR. Zdroj: Facebook Český hokejbal.