Přebor minipřípravek

Novinka – Letmé střídání v přípravkách

Ve Stříbře se setkali nejmladší kategorie na turnaji minipřípravek a přípravek. Ačkoli předpověď počasí nebyla pro mladé sportovce a přítomné fanoušky nikterak příznivá, obloha se nakonec vyjasnila a všichni zúčastnění si tak mohli užívat hokejbalové zápolení naplno.

V kategorii minipřípravek se nakonec zúčastnili pouze dva týmy HBC Plzeň, HBC Plzeň – Litice a TJ Snack Dobřany. V kategorii přípravek HBC Plzeň, HBC Plzeň – Litice, TJ Snack Dobřany a domácí tým HC Buldoci Stříbro.

V kategorii přípravek si hráči poprvé vyzkoušeli letmé střídání, tzn. že při povinném přerušení hry určeného k vystřídání hráčů, míček zůstává na místě, kde byla přerušená hra. Hráči, kteří nastupují ze střídačky, tak se musí rychle zapojit dohry. Tato změna by měla více zapojit do hry hráče ze střídačky, zvýšit tempo hry a fyzickou náročnost. Navíc jak se dnes ukázalo, tak trenéři musí být připraveni rychle zareagovat na přerušení hry a co nejrychleji provést střídání. Samotní trenéři tuto změnu velmi kladně přijali. Největší problémy to z počátku dělalo rozhodčím, kteří někdy nechávali raději situaci dohrát až to momentu, kdy zasáhli brankáři.


Další turnaj minipřípravek a přípravek se uskuteční v plzeňské hale společně s regionem Jih. V neděli 12.11. kategorie přípravek a o týden později 19.11. kategorie minipřípravek.